Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen tavoittelee menestystä kahdessa lajissa viikonvaihteessa Kuopiossa kisattavissa yleisurheilun SM-hallikilpailuissa.

Lipsanen osallistuu Kuopiossa myös pituushyppyyn samaan tapaan kuin toissa vuonna Jyväskylässä, jossa hän vei mestaruuden molemmissa lajeissa.

– Tarkoitus on osallistua kahteen lajiin. En yritä ahnehtia, mutta saan näin kaksi hyvää kilpailua, joka palvelevat EM-halleihin valmistautumista, Lipsanen sanoo.

Lipsanen, 23, ponnisti hiljattain Lievenissä kolmiloikan sisäratojen Suomen ennätyksen 16,98. Aiemmin talvella hän kokeili pituushyppyä Pohjois-Karjalan pm-halleissa, jossa heltisi voitto tuloksella 762. Lipsasen ennätys on toissa vuonna Jyväskylässä hypätty 776.

– Tein syksyn harjoitusjaksolla muutaman pituushypyn lajitreenin. Eihän siinä paljon muuta eroa kolmiloikkaan ole kuin hypyn lopun rytmitys, joka on erilainen ja ponnistus, joka suuntautuu lankulta vähän eri lailla kuin kolmiloikassa, Lipsanen sanoo.

Lipsaselle SM-hallit on viimeinen kilpailu ennen maaliskuun alussa Glasgow´ssa käytäviä EM-halleja.

– En aio riskeerata mitään ennen EM-halleja. SM-halleissa päätavoite on tehdä teknisesti onnistuneita suorituksia. Ei ole tarkoitus hakea tulosta riskillä, Lipsanen sanoo.

Kolmiloikassa Lipsasen neljäs perättäinen hallimestaruus ei Kuopiossa ole uhattuna. Pituushypyn suosikki sen sijaan on tammikuun lopussa 794 ponnistanut Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen. Tulos uupuu vain sentin EM-hallien tulosrajasta.

– Sairastuin tammikuun kilpailun jälkeen. Siksi jätin sen jälkeen kilpailut väliin, mutta olen nyt terve ja tekniikkatreenit ovat menneet hyvin. EM-hallien tulosraja on tavoitteena Kuopiossa. Se on sen tammikuisen kilpailun ja harjoitusten perusteella realistinen tavoite, Väyrynen sanoo.

Lähde: Yleisurheilu.fi.