Toni Nieminen muisteli MTV:lle suurta sankariaan Matti Nykästä: ”Epätodellinen olo”

© Kuva: Getty Images
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Mäkihypyn olympiavoittaja ja nykyisin Julia Kykkästä valmentava Toni Nieminen muisteli Matti Nykästä lämmöllä MTV Urheilulle. Nieminen kertoo, että uutinen Nykäsen kuolemasta tuli isona yllätyksenä.

Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias.

– Tätä on vähän vaikea jäsennellä. Vähän epätodellinen olo, Nieminen kertoo MTV Urheilulle.

– Matti oli minulle se kaikista suurin sankari, se on ihan selvä asia. Aika elävänä on mielessä Calgary -88. Siellä Matti voitti kaikki (kolme olympiakultaa) ja itse istua tapitin television ääressä ja mietin, että kun jonain päivänä pääsisi edes hyppäämään noihin kisoihin. Silloin ei käynyt mielessä, että siitä neljä vuotta ja olen itse ikään kuin Matin housuissa.

Niemisen puheista käy ilmi valtava arvostus Nykäsen saavutuksia ja upeaa uraa kohtaan.

– Jos niitä saavutuksia katsotaan, mitä Matti teki, hän on tehnyt suomalaiselle ja mäkihypylle valtavan paljon hyvää. Tietysti hän on legendaarinen kaveri monessa muussakin mielessä ja saanut palstatilaa. Mutta jos urheilusaavutuksista puhutaan, hän on kansainvälisesti yksi tunnetuimpia urheilusankareitamme, Nieminen toteaa.

 

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!