Pohjois-Amerikan baseball-liiga MLB:ssä pistettiin palamaan rahaa oikein urakalla kun, Los Angeles Angels solmi tähtipelaajansa Mike Troutin kanssa 12-vuotisen ja 430 miljoonan dollarin arvoisen megadiilin.

Trout tienaa jokaisesta kaudesta keskimäärin 32 miljoonaa euroa. Sopimus on kaikkien aikojen arvokkain joukkuelajeissa tehty diili. Se ei kuitenkaan ole kaikkien aikojen suurin urheilijalle maksettu vuosipalkka.

Talouslehti Forbesin mukaan kaikkien aikojen rahakkain sopimus on nimittäin Floyd Mayweatherillä, jos mukaan lasketaan kaikki ottelusta urheilijalle itselleen kertyneet tulot.

Mayweather tienasi kesän 2017 ja kesän 2018 välisenä aikana huimat 285 miljoonaa dollaria. Mayweather kamppaili tuolla ajanjaksolla nyrkkeilyottelun Conor McGregoria vastaan ja ottelun yhteistuotot nousivat yhteensä huimaan 550 miljoonaan dollariin.

Mayweatherillä on kyseenalainen maine maailmalla. Häntä on nimittäin syytetty rahan törsäämisestä ja ylimielisestä asenteestaan. Häntä ei ole tunnettu hyväntekijänä.