Meksikon Acapulcossa järjestetty haulikkolajien maailmancup päättyi maanantaina suomalaisittain Oskari Kössin skeetin 32. sijaan. Tommi Takanen oli 38:s ja Lari Pesonen 66:s.

Päätöspäivänä ammuttiin miesten skeetin toisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa ja finaali.

Kössin mukaan Acapulco oli ”tyypillinen avauskilpailu”:

– Vähän hermostunutta tekemistä, ja sitten tuleekin iso kasa pummeja. Radat olisi ollut hyvä tehdä tulosta, hän sanoi.

Kössin tulos oli 119 (23+24+25+24+23) ja sijoitus 32:s. Takanen teki tasaisilla sarjoillaan tuloksen 118 (23+23+24+24+24) ja sijoittui 38:nneksi. Hän summasikin kilpailunsa sanoilla ”tasainen vääntö”:

– Olen itseasiassa kohtuutyytyväinen, vaikka alkuperäisestä tavoitteesta jäätiinkin. Tyytyväinen olen nimenomaan siihen, että oli tasaista. Pienellä fiilauksella kohti Al Ainia, Takanen viittasi huhtikuussa järjestettävään seuraavaan haulikkolajien maailmancupiin.

Pesonen sanoi, että ammunta oli yhtä kierrosta lukuunottamatta ”aika vaikeaa koko kisan ajan”. Hänen tuloksensa oli 114 (23+23+22+25+21), jolla hän sijoittui 66:nneksi.

– Parempaan olisi pitänyt pystyä näissä olosuhteissa, ja tosi pettynyt fiilis on omaan suoritukseeni. Ajoittain alkoi sujua, mutta paketti kesti kasassa kokonaisen kierroksen vain kerran, Pesonen sanoi.

Peruskilpailun kärjessä oli maailmanennätystä sivuten (125) Yhdysvaltain Vincent Hancock. Hän sivusi ME:tä nyt jo kolmannen kerran. Seitsemän miehen finaaliuusintaan mentiin tuloksella 122, ja uusinnassa oli jaossa kaksi paikkaa finaaliin. Ne veivät Italian Gabriele Rossetti ja Tshekin Jakub Tomecek.

Finaalissakin nähtiin melkoista ammuntaa, sillä hurjassa vireessä ollut Hancock sivusi ME:tä rikkoen kaikki 60 kiekkoa. Toiseksi tuli 58 kiekkoa rikkonut Rossetti.

Seuraava haulikkolajien maailmancup on Al Ainissa 5.-16. huhtikuuta. Kivääri- ja pistoolilajien seuraava maailmancup järjestetään Pekingissä 21.-29. huhtikuuta.

Lähde: Ampumaurheiluliitto