Maastojuoksun MM-kisojen miesten 10 kilometrillä Ugandan Joshua Cheptegei paikkasi toissa vuonna Kampalassa juostun MM-taiston romahduksen. Silloin hän johti kilpailua selkeästi, mutta hiipui viimeisellä 800 metrillä kauas kärjestä, ja mestariksi juoksi toisen kerran peräkkäin Kenian Geoffrey Kamworor.

– Mestaruus merkitsi nyt todella paljon, koska missasin sen Kampalassa. Reitti oli raskas, mutta olin harjoituksissa valmistautunut noihin nousuihin, Cheptegei sanoi.

Cheptegeistä,22, tuli kaikkien aikojen ensimmäinen MM-maastojen miesten kilpailun ugandalaisvoittaja. Hän selvitti raskaan reitin ajassa 31.40.

Jacob Kiplimo hävisi voiton neljällä sekunnilla, mutta sinetöi Ugandalle kaksoisvoiton ennen pronssille juossutta Kamwororia, joka jäi 15 sekuntia kärjestä.

– Raskas reitti, Kamworor huokaili.

Cheptegei on menestynyt hyvin myös radalla. Rion olympiakisoissa hän oli 10 000 metrillä kuudes ja toissa vuoden MM-kisoissa toinen.

Ruotsin eritrealaistaustainen Robel Fsiha, 23, oli kilpailussa 17:s ja Napoleon Solomon oli 36:s. Fsiha vei juoksun parhaan eurooppalaisen tittelin. Hän selvitti rankan reitin ajassa 33.06 ja Solomon ajassa 33.49.

Lähde: Urheiluliitto