MM-hiihtojen dopingpommi laajenee entisestään: Uusi henkilö pidätetty ja peräti 21 urheilijaa epäiltyinä – Rikkeitä tehty myös Suomessa!

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Syyttäjät ovat antaneet lisätietoja niin kutsutusta Operaatio Suoneniskusta, jonka ratsia paljasti laajan veridopingringin Seefeldin hiihdon MM-kisojen aikana. Yksi uusi henkilö on myös pidätetty.

Saksan poliisin mukaan dopingrikoksista pidätetyllä lääkärillä Mark Schmidtilla on ollut asiakkainaan peräti 21 urheilijaa. Epäillyt urheilijat tulevat kahdeksasta eri maasta. Mukana on viiden eri lajin urheilijoita.

– On kolminumeroinen määrä tapauksia ympäri maailman. Saksassa, Itävallassa, Italiassa, Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Kroatiassa, Sloveniassa ja Havaijilla, syyttäjä sanoi tiedotustilaisuudessa.

Nyt pidätetyn henkilön epäillään kuljettaneen veripusseja ja auttaneen urheilijoita verensiirroissa. Syyttäjänvirasto tiedotti olevansa optimistinen, että veripusseista peräisin olevaa DNA:ta voidaan verrata urheilijoiden veriprofiileihin.

Poliisi pidätti Itävallan Seefeldissä pidettyjen MM-kisojen aikana yhteensä yhdeksän henkilöä epäiltynä veridopingista. Urheilijoita pidätetyistä oli viisi: itävaltalaiset Max Hauke ja Dominik Baldauf, kazakstanilainen Aleksei Poltoranin ja virolaiset Andreas Veerpalu sekä Karel Tammjärv.

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!