Seefeldin MM-kisoissa sensaation lailla hiihtomaailman huipulle noussut Frida Karlsson odottaa loppukaudelta kovia taisteluita supertähti Therese Johaugin kanssa.

19-vuotias ruotsalainen Karlsson vei Lahdessa nuorten MM-kisoissa kaksi henkilökohtaista kultaa ja viestipronssia. Ensimmäisistä aikuisten MM-kisoista Seefeldistä Karlsson palasi kotiin 10 kilometrin MM-hopean, 30 kilometrin MM-pronssin ja viestikullan kanssa.

– Nuorten MM-kisat olivat fantastiset ja kauden suurin tavoite. Ja MM-kisat olivat vain unelma, se oli kuin olisin elänyt omissa unissani, Karlsson kommentoi Ruotsin tietotoimistolle TT:lle.

Hiihtokansa odotti näkevänsä Karlssonin ja Seefeldissä kaikki henkilökohtaiset matkat voittaneen Norjan Therese Johaugin taistelun myös sunnuntaina Holmenkollenilla 30 kilometrin kisassa. Karlsson valitsi kuitenkin Oslon sijaan kotikaupungissaan Sollefteåssa hiihdettävät nuorten Ruotsin mestaruuskilpailut.

– Ajattelin asiaa, ja sitä saa vain yhden mahdollisuuden kisata nuorten mestaruuskisat kotiradallaan. Haluan todellakin nauttia viimeisistä juniorikisoistani, Karlsson kertoi.

Hiihtofanit voivat kuitenkin odottaa Johaugin ja Karlssonin kohtaamisia vielä tämän kauden viimeiseissä maailmancupin kisoissa.

– Me saamme kyllä taistelumme tulevaisuudessa. Lasken ainakin Falunin varaan ja toivottavasti myös Kanadan kisoihin, Karlsson totesi.

Lähde: Aftonbladet.