”Sitä ei suo kenellekään, että tuollaista tapahtuu” – Happeen päävalmentaja harmitteli lajilegenda Mika Kohosen kohtalokasta harhasyöttöä

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten Salibandyliigan runkosarjassa neljänneksi tullut Happee on ajautunut pudotuspeleissä selkä seinää vasten, sillä Oilers johtaa puolivälieräsarjaa jo voitoin 3-0. Happeen päävalmentaja Mikko Lehdon mukaan peli ei ole vielä kuitenkaan pelattu.

– Yhtään häviötä ei saa ottaa. Peli kerrallaan pelaamme ja neljä voittoa pitää ottaa. Huomenna meillä on taas uusi mahdollisuus.

– Kliseisesti sanottuna: niin kauan pelataan, kunnes läski lady laulaa, Lehto toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Jyväskyläläisryhmä ei ole onnistunut pelaamaan vielä pudotuspeleissä omalla tasollaan.

– Jos pureskellaan osiin, niin hirveästi helppoja menetyksiä, joista kaveri on iskenyt maaleja. Emme ole pelanneet sillä tasolla, että oltaisiin pystytty klaaraamaan voittoja.

Lehto näkee joukkueensa otteissa jotain hyvääkin ja kehuu paria yksilöä.

– Ylivoima on toiminut suhteellisen hyvin ja prosentit ovat samaa luokkaa kuin runkosarjassa.

Vili Liponen on pelannut vahvasti ja Laakson Markus on antanut maalissa meille joka pelissä mahdollisuuden voittaa. Monella pelaajalla on kuitenkin parannettavaa vielä, Lehto sanoo.

Yksi näistä pelaajista on runkosarjassa pistepörssin nimiinsä vienyt Peter Kotilainen. Hyökkääjä on iskenyt kolmeen peliin tehot 1+6. Teholukema on kuitenkin kuuden maalin verran pakkasen puolella.

– Hänen tehtävänsä on tuottaa meille maaleja. Iso vastuu siinä hänellä onkin. Toisessa pelissä Pete ei tuottanut tarpeeksi, mutta muuten hän on kantanut vastuun hyvin. Hänellä on virtaa tehdä tosi paljon asioita. Maalinteossa Petellä on ollut vähän huonoa tuuriakin. Kyllä häneltä odotetaan joka ilta paljon.

– Ei hänellä ole vahvuudet puolustuspäässä, Lehto muistuttaa.

Happeen kokenut ryhmä on osannut nollata tappiot.

– Viimeksi heti matsin jälkeen oli kopissa hiljaista kaveria. Se tapa jolla hävittiin… harmitti. Meillä oli mahkut mennä karkuun kolmannessa erässä.

Kyseinen kolmas ottelu ratkesi jatkoajalla konkari Mika Kohosen karmeaan harhasyöttöön puolustuspäässä.

– Se mitä tapahtui jatkoajalla… sitä ei suo kenellekään, että tuollaista tapahtuu. Osaamme kuitenkin käsitellä tappiot. Meillä on marinoitu ryhmä. En yhtään ihmettele vaikka tässä joku tarina olisi syntymässä, päävalmentaja pohtii.

– Näen sen niin, että meillä on mahtava mahdollisuus. Jos lähtee miettimään jotain muuta kuin perjantain peliä. Se ei kanna pitkälle.

Happeen ensimmäinen kohtalonottelu pelataan vieraskaukalossa Espoossa. Lehdon mukaan se ei heikennä Hirvilauman mahdollisuuksia.

– Ei sinäänsä. Totta kai meillä on mahtava kotiyleisö, mutta aika ehjästi pystymme pelaamaan sekä kotona että vieraissa. Toki valmistautuminen kotipeleihin on helpompaa ihan käytännön syistä.

– Kello 13 starttaa huomenna bussi kohti Espoota. Syömme matkalla ja olemme paikalla hyvissä ajoin, Lehto valaisee perjantain matkasuunnitelmaa.

Hänen mielestään Oilers ei ole päässyt pelillisesti yllättämään, vaikka tulos voisi sanoa toista.

– Ei mun mielestä mitenkään. Tiedettiin että vastassa nuori ja tosi liikkuva porukka. Varmaan yksi vaikeimpia vastuksia meille. Nuoret pojat pelaavat kuin aikamiehet

– Meidän kokemuksen pitää alkaa näkymään, Lehto painottaa.

Oilersin ja Happeen neljäs puolivälieräottelu alkaa perjantaina klo 18.30.

Jesse Happonen

 


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!