Eemi Tervaportin edustama lentopallon Kreikan liigan sarjakärki Olympiacos Piraeus koki yllätystappion neljäntenä olevan Kifisian vieraana. Voittonumerot kirjattiin kotijoukkueelle 3-1 (25-22, 26-24, 12-25, 25-22).

– Ennen peliä tiedettiin, että voidaan varmistaa runkosarjan voitto, mutta kenelläkään ei oikein peli napostellut. Menin kentälle kolmannen erän alussa, vaikka minun alun perin ei pitänyt pelata ollenkaan, Tervaportti (7/+7) tilitti.

Suomalaispassari syötti pelaamaansa kahteen erään viisi ässää ja otti kaksi torjuntaa.

Tappiollinen oli myös Samuli Kaislasalon (7/0) keskiviikkoilta, kun Panathinaikos haki 0-3 (22-25, 23-25, 22-25) -vierasvoiton Syrosin saarelta.

– Jokaista erää johdettiin, mutta kaikki hävittiin. Lopussa lensi taas äijiä suihkuun, kun johtoasemassa protestoitiin tuomarivirheestä, suomalaishakkuri viestitti.

Foinikas on nyt sarjassa viidentenä. Runkosarjan voiton ratkaisevat 23. maaliskuuta keskinäisessä ottelussa Olympiacos ja PAOK. Samat joukkueet kohtaavat myös Kreikan Cupin loppuottelussa 20. huhtikuuta.

Ranskan pääsarjassa Elviss Krastinsin edustama Arago de Sete koki torstaina sarjakolmosen kovuuden. Ajaccio vei kotipelinsä puhtaasti 3-0 (25-21, 25-23, 25-17). Kaksi erää pelannut Krastins (2/-2) nosti ottelussa 15 aloitusta 87 prosentin tarkkuudella. Sete on sarjataulukossa edelleen sijalla 12.

Lähde: Lentopalloliitto