Upeaa! Suomalainen ampui pronssille EM-kilpailuissa Kroatiassa – ”Kyllä siinä pieni hiki tuli”

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Aaro Vuorimaa sijoittui poikien liikkuvan maalin sekajuoksuissa kolmannneksi, kun ilma-aseiden EM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona Kroatian Osijekissa.

Vuorimaa, 16, osallistuu nyt ensimmäisen kerran kansainvälisiin arvokisoihin. Ensimmäinen arvokisastartti tuotti 375 pistettä (190+185), joilla hän sijoittui hienosti kolmanneksi. Vuorimaa jäi viime vuonna tekemästään ennätyksestä kolme pistettä.Kroatian Osijekissa järjestettävissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa oli keskiviikkona kolmas kilpailupäivä. Radalla nähtiin yksi suomalainen: Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) poikien 10m liikkuvan maalin sekajuoksuissa.

Vuorimaa oli ensimmäisen puolikkaan jälkeen tasapisteissä Ukrainan Danilo Danilenkon kanssa. Armenian Hovhannes Margaryan oli kolmantena 188 pisteellään. Toisella puoliskolla jännitys vei Vuorimaalta pisteitä:

– Onneksi pisteet riittivät mitaliin. Tämä oli nyt tällainen oppireissu ja ”harjoottelukisa”, runsaan kolmen vuoden ajan ampunut Vuorimaa sanoi.

– Kyllä siinä pieni hiki tuli, hän naurahti kisan jälkeen ja pyyhki hikeä otsaltaan.

Danilenko voitti Euroopan mestaruuden 379 pisteellään, ja Margaryan sai hopeaa (378). Ukraina voitti joukkuekilpailun.

Vuorimaan EM-kisaurakka jatkuu huomenna torstaina, kun vuorossa ovat normaalijuoksut.

Vuorimaan pronssi oli Suomen neljäs mitali Osijekin ilma-aseiden EM-kilpailuissa. Krister Holmberg voitti eilen miesten sekajuoksujen EM-kultaa, ja Suomen miesten liikkuvan joukkue sai hopeaa ja pronssia joukkuekisoista.

Lähde: Ampumaurheiluliitto

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!