Satu Mäkelä-Nummela oli erinomaisessa vireessä haulikkolajien maailmancupissa Meksikon Acapulcossa. Hän teki naisten trapin uuden maailmanennätyksen 123 ja sijoittui finaalissa viidenneksi. ”Finaali loppui kuin kananlento. Harmittaa”, hän sanoi. Noora Antikainen oli 21:s ja Marika Salmi 31:s. Mirka Kyyrönen on miesten trapin ensimmäisen päivän jälkeen 14:ntenä.

Eilen ammuttiin naisten trapin toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa ja finaali sekä miesten trapin ensimmäinen kilpailupäivä (50/125 kiekkoa).

Mäkelä-Nummela oli ensimmäisen päivän jälkeen parhaana suomalaisena neljäntenä rikottuaan 73 kiekkoa (25+25+23). Hänen edellään olivat saman tuloksen tehneet Australian Penny Smith, San Marinon Alessandra Perilli ja Kiinan Wang Xiaojing.

Mäkelä-Nummela jatkoi maanantaina hurjaa tahtiaan ja paukutti kahdessa viimeisessä sarjassa rikki 25+25 kiekkoa. Hänen peruskilpailunsa tulos 123 on uusi maailmanennätys. Entinen ME 122 oli San Marinon Alessandra Perillin ja Italian Federica Caporuscion nimissä. Mäkelä-Nummela kohensi viime vuonna ampumaansa omaa ennätystään kahdella kiekolla.

Italian Jessica Rossi oli peruskisan kakkonen tuloksellaan 121. Kolme naista teki tuloksen 120, ja finaaliuusinnassa oli kuusi tuloksen 119 tehnyttä naista. Uusinnassa oli jaossa vain yksi paikka finaaliin, ja sen vei Australian Laetisha Scanlan.

Finaalissa Mäkelä-Nummela sijoittui viidenneksi.

– Se loppui kuin kananlento. Harmittaa! Kaksi hyvää päivää oli, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. ME on toki hieno juttu, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Finaali ei lähtenyt ei sitten yhtään. Muutama kiekko meni omalla rytmillä, mutta muuten rytmi vaihteli liikaa. Ei vaan lähtenyt, kun olisi tarttenut. Tämä on kovaa peliä Bostonissa. Seuraaviin kisoihin laitetaan sitten paremmat eväät kassiin finaalia ajatellen.

Lähde: Ampumaurheiluliitto