Huikeaa! Vasta 14-vuotias huippulahjakkuus voitti alle 20-vuotiaiden sarjan uudella Suomen ennätyksellä – Valmentaja: ”Tavoitteena olympiamitali”

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Ilma-aseiden kolmipäiväiset SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa eli Pirkkahallissa. SM-kilpailut käytiin samalla lajivalikoimalla ja aikataululla kuin vuonna 2017, jolloin kisat järjestettiin edellisen kerran Tampereella.

Lajit olivat 10m ilmapistooli ja ilmakivääri, ilmakiväärin asentokilpailu (3×20 ls) ja makuukilpailu. Mukana olivat kaikki Ampumaurheiluliiton sarjat vammaissarjoista ja 16-vuotiaiden sarjoista aina Y80-sarjaan.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Ella Hakala, 14, uusi viimevuotisen mestaruutensa ilmapistoolin N20-sarjassa. Hän oli peruskilpailun ykkönen 557 pisteellään ja teki finaalissa uuden Suomen ennätyksen 232,5. Hakala kohensi nimissään ollutta ennätystä 0,3 pisteellä.

Maija Pärri (Rauman Seudun Urheiluampujat) sai hopeaa ja Elina Ripatti (Mikkelin Ampujat) pronssia. Hakala meni finaalissa heti omia menojaan. Eroa Pärriin oli lopulta 6,7 pistettä. Viime vuonna Hakala voitti mestaruuden 10,9 pisteen erolla.

Hakalan nimissä oleva sarjan SE-tulos on 564. Hänen valmentajanaan toimii Paula Viitasaari. Kun Hakalalta kysyttiin hänen pidemmän tähtäimen tavoitteitaan, vastaus kuului: ”Olympiamitali.” Hakala on Pariisissa vuonna 2024 järjestettävien olympialaisten aikaan 19-vuotias.

Lähde: Ampumaurheiluliitto

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!