Maailman parhaaksi salibandyn kenttäpelaajaksi arvostettu Krister Savonen siirtyy mestarijoukkue Classicista Sveitsin liigan SV Wiler-Ersigeniin, sveitsiläisseura tiedottaa. Savonen valittiin ruotsalaisen Innebandymagazinetin äänestyksessä kenttäpelaajista lajissa maailman parhaaksi maalivahti Eero Kososen viedessä ykköstilan.

Krister Savosen sopimus Wilerin kanssa on yksivuotinen sisältäen lisäksi option lisävuodesta. Seura tiedotti jo aikaisemmin maailmanmestarihyökkääjä Joonas Pylsyn pestaamisesta, ja jo ennestään Wilerin paidassa taituroi kolmas maailmanmestari, puolustaja Tatu Väänänen.

– Kauden mittaan alkoi tuntua, että on aika kokeilla uusia haasteita, kun on voittanut Classicissa ja maajoukkueessa kaiken mahdollisen, hallitseva maailmanmestari, seurajoukkueiden Champions Cupin mestari, Salibandyliigan mestari ja Suomen Cupin mestari Krister Savonen perustelee seuran tiedotteessa.

– Olen kuullut Sveitsissä pelanneilta tutuilta paljon maan hyvistä puolista, ja Joonas Pylsyn ja Tatu Väänäsen pelaaminen samassa joukkueessa teki päätöksestä vielä helpomman, vuodesta toiseen Ruotsiin huhuttu Savonen täsmentää.

Slibandyliigan viimeisistä kahdesta loppuottelusta, ja ennen muuttoa Sveitsiin edessä on jalan parantelu.

SV Wiler-Ersigenin urheilujohtaja Marcel Siegenthaler luonnollistestikin säteilee onnistuneen siirtokaappauksen jälkeen.

– Krister Savonen on melkoinen vetonaula paitsi Wilerille myös koko Sveitsin liigalle. Se, että Savonen valitsi ruotsalaisjoukkueiden sijasta meidät, osoittaa samalla, että olemme kansainvälisesti yksi koko lajin suurseuroista.

Krister Savonen, 24, on edustanut Salibandyliigassa Classicia yhdeksänä kautena kooten 179 runkosarjaottelussaan tehot 50+75=125. Jos lajissa laskettaisiin kakkossyöttöjä, määrä olisi vielä paljon suurempi. Pudotuspelien 69 ottelussa Savosen tehot ovat 12+23=35. Salibandyliigasta palkintokaapissa on neljän perättäisen mestaruuden lisäksi kevään 2014 hopea ja 2013 pronssi.

Miesten maajoukkueessa Krister Savonen on pelannut 43 ottelua tehoilla 13+15=28. Miesten maailmanmestaruutta hän on juhlinut 2016 ja 2018 sekä nuorten MM-kultaa 2011.

Lähde: Salibandyliitto