Joonas Kallio teki miesten ilmapistoolissa tuloksen 581 ja sijoittui hienosti 11:nneksi, kun ampumaurheilun maailmancup jatkui lauantaina Pekingissä. Finaaliin mentiin pisteen paremmalla tuloksella. Emmi Hyrkäs pääsi ainoana suomalaisena jatkoon naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnasta.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kivääri- ja pistoolilajien maailmancupissa nähtiin lauantaina toiseksi viimeinen kilpailupäivä. Päivän aikana ammuttiin miesten 10m ilmapistooli, naisten 25m pistoolin ensimmäinen kilpailupäivä ja naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3×40 ls) karsinta.

Kallio tähtäsi 581 pistettä (96+98+98+96+94+99) ja sijoittui hienosti 11:nneksi. Finaaliraja oli 582. Kallion kanssa saman tuloksen teki neljä muutakin ampujaa.

– Ammunta tosiaan kulki ihan hyvin. Epätavallisen paljon tuli pilkkuysejä, jotka aavistuksen jäivät harmittamaan. Tämä oli minun vuoden ensimmäinen maailmancup-kisani, ja ja vaikean kevättalven jälkeen olen tyytyväinen tulokseeni, Kallio kommentoi.

– Tekeminen on palaamassa takaisin oikealle uralle. Vaikeina hetkinä pitää muistaa pysyä positiivisena ja jatkaa työntekoa!

Kallion ilmapistoolin ennätys on 587, jonka hän teki viime vuoden tammikuussa. Ampumaurheiluliiton pistoolilajien päävalmentaja Timo McKeown sanoi, että Kallio sai pidettyä hyvin tähtäysajat kurissa.

– Hyvä tulos ja hyvä sijoitus tässä porukassa! Finaalipaikka odottaa ottajaansa, ja se on tuloillaan, McKeown sanoi.

Lähde: Ampumaurheiluliitto