Suomen ammuntajoukkueet sijoittuivat trapin parikilpailussa 20:nneksi ja 40:nneksi, kun Al Ainin maailmancup jatkui keskiviikkona.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup jatkui keskiviikkona Al Ainissa. Päivän ohjelmassa oli trapin parikilpailu, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

Suomen joukkueet olivat Suomi 1 (Vesa TörnroosSatu Mäkelä-Nummela) ja Suomi 2 (Jukka LaaksoMarika Salmi). Laakso, Mäkelä-Nummela ja Salmi edustavat Orimattilan Seudun Urheiluampujia, Törnroosin seura on Lahden Ampumaseura.

Trapin parikilpailussa jokainen joukkue ampuu peruskilpailussa 150 kiekkoa eli jokainen urheilija 75 kiekkoa, ja finaaliin pääsee kuusi parasta joukkuetta.

Suomi 1 rikkoi 129 kiekkoa ja sijoittui 40:nneksi. Törnroosin tulos oli 58 (17+19+22) ja Mäkelä-Nummelan 71 (24+23+24). Suomi 2 teki tuloksen 138 ja oli kisan 20:s. Laakso ja Salmi tekivät saman tuloksen eli he rikkoivat 69 kiekkoa. Laakson sarjat olivat 25+19+25 ja Salmen 22+25+22. Finaaliraja oli 142.

Mäkelä-Nummela sanoi, että hän lähti hakemaan kolmesta sarjasta hyvää yhteistulosta.

– Ajatuksena vähän leikittelin peruskilpailun ekaa päivää – samalla painetta ja tekemistä siinä. Tulokseeni olen tyytyväinen, kun enempää ei pystynyt rikkomaan. Pystyin tavallaan pitämään tasoni ja hiukka parannusta sain kehnätyksi. Kelit olivat loistavat. Vika löytyy, kun kurkkaa peiliin, hän sanoi.

– Kun ei osu niin ei osu, ei edes vahingossa. Toivottavasti pian pohjalta uuteen nousuun. Valoa riitti, ja keli oli taas kiva, Törnroos puolestaan sanoi.

– Yhden sarjan verran tuli pysyttyä hereillä. Oltiin sovittu ”Jugin” kanssa, että jos toisella kulkee heikommin, niin toinen paikkaa, ja siinä tiimisopimuksessa myös pysyimme, Salmi kertoi.

Al Ainin maailmancupiin osallistuu kaikkiaan 430 urheilijaa 71 maasta. Suomesta on mukana viisi skeet- ja kuusi trap-ampujaa.