Suomen naisten lentopallomaajoukkue on noussut viime vuosina rajusti kohti Euroopan kärkeä. Tähän voi nähdä suurena syynä lentopalloliiton naisten toimintaan kohdistamat takavuosia suurimmat satsaukset.

Lentopalloliiton tuleva toimitusjohtaja Seppo Siika-aho lupaa hyviä aikoja naisten maajoukkueelle taustojen puolelta jatkossakin

– Minun on vaikeaa nähdä syytä siihen, miksi ei satsattaisi sillä tavalla kuin tällä tavalla tehdään. Aina resurssit ovat rajalliset, ja takavuosina, kun Mauro Berruto tuli miesten päävalmentajaksi, ja toimintaan satsattiin, niin silloin tehtiin hiljainen päätös, että satsataan miehiin, ja toivottiin, että voi kun voitaisiin jonain päivänä satsata myös naisiin, Siika-aho valottaa Suplan Palloralli-podcastin uusimmassa jaksossa.

– Nyt ollaan paljon paremmassa tilanteessa ja olen vankkumaton tasa-arvon kannattaja, eli vaikka miesten maajoukkue saa enemmän mediassa huomiota, pitää naisten maajoukkueelle taata hyvät olosuhteet, mahdollisuudet ja riittävät resurssit siihen, että menestys on mahdollista, hän sanoo.

Palloralli-podcast löytyy Suplasta.