Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä varmisti paikan Dohan MM-joukkueessa jo talven EM-hallikisoissa, joten kevään harjoittelussa on pystytty huomioimaan MM-kisojen myöhäinen ajankohta.

Mäkelä loikki talvella sisäratojen SE:n 14,38, sijoittui maaliskuisissa Glasgow´n EM-halleissa kuudenneksi ja nousi Dohan MM-joukkueeseen heti ensimmäisessä valinnassa. Ulkoratojen MM-kisoihin Mäkelä, 26, on lähdössä jo kolmatta kertaa urallaan. Nyt haasteena ei ole Qatarin hellekeli vaan Dohan kisojen ajankohta. Kun MM-kisoissa kilpaillaan syys-lokakuun taitteessa, Mäkelä on valmentajansa Tuomas Sallisen kanssa linjannut kevään harjoittelua hieman eri tapaan kuin normaalisti.

– Kevään leirillä treenattiin pidempään kovaa kuin tavallisesti. Vasta nyt Suomeen tultua on aloitettu varsinainen kilpailuun valmistava harjoittelu, Mäkelä sanoo.

Mäkelä aloittaa kilpailukautensa 11. kesäkuuta Turussa kisattavissa Paavo Nurmi Gameseissa, jossa tarjolla on kovaa vastusta. Viime vuoden Berliinin EM-kisojen kahdeksan parhaan joukosta mukana ovat ainakin Bulgarian Gabriela Petrova ja Ranskan Jeanne Assani Issouf.

– Yleisfiilis on hyvä. Ominaisuuksissa on tapahtunut kehitystä, eikä suurempia takapakkeja ole tullut. Turussa hypätään niin pitkälle kuin ikinä lähtee, Mäkelä sanoo.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote.