Katso nosto: Miehestä naiseksi sukupuoltaan korjannut voimannostaja rikkoi neljä maailmanennätystä – Olympiaurheilijat ottivat kantaa: ”Tämä on suuri vitsi”

© Kuva: Getty Images

Transsukupuolinen voimannostaja on saanut suurta avostelua olympiatason urheilijoilta sen jälkeen, kun hän ilmoitti rikkoneen peräti neljä maailmanennätystä voimannostoliiton kilpailussa Yhdysvalloissa.

Mary Gregory kertoo instagramissaan voittaneensa kaikki yhdeksän kilpailua, johon hän on osallistunut. Hän on tehnyt niissä uuden naisen kyykyn, penkin, maastavedon sekä yhteispisteiden maailmanennätykset.

Entiset olympiatason urheilijat, uimari Sharron Davies sekä juoksija Kelly Holmes ottivat twitterissä kovin sanoin kantaa Gregoryn saavutuksiin.

– Hän on transsukupuolinen nainen miehen kehossa. Miehet ovat fyysisesti vahvempia. Tämä on todella epäreilua muita kohtaan, Davies kirjoitti.

– Tämä on suuri vitsi. Naiseksi syntyneet tulevat boikotoimaan näitä kilpailuja tulevaisuudessa. Transsukupuolisille pitäisi olla oma luokka, koska muuten he tulevat saamaan todella paljon arvostelua katsojilta, Holmes vastasi.

Gregory itse kiitteli Voimannostoliittoa siitä, että häntä kohdeltiin kuin ketä tahansa naista.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!