Kotimainen käsipallokausi 2018-19 huipentuu lauantaina miesten SM-liigan ratkaisevaan viidenteen finaaliin Cocksin ja Dickenin välillä.

Käsipallokevät kotimaan kentillä on ollut ennennäkemätön. Naisten SM-sarjan finaalit olivat todellisia trillereitä ja HIFK vei mestaruuden viidennessä ottelussa tiukan taistelun jälkeen. Miehet ovat jatkaneet samaa rataa ja kaikki neljä tähän asti pelattua finaaliottelua ovat olleet äärimmäisen tasaisia.

Suomalaisen käsipallon historiasta ei löydy aiempaa kautta, jolloin sekä miesten että naisten mestaruus olisi ratkennut vasta viidennessä ottelussa.

Cocksin ja Dickenin finaaliottelut ovat käytännössä ratkenneet kaikki vasta loppuminuuteilla. Näin oli myös keskiviikkona Dickenin tasoittaessa finaalisarjan kotonaan.

– Tiukassa loppuväännössä pystyttiin hoitamaan homma kotiin, hienoa taistelua, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg kuvasi kamppailua.

Cocks hakee peräti seitsemättä perättäistä ja kaikkiaan 11:ttä Suomen mestaruuttaan. Dicken on voittanut toistaiseksi ainoan mestaruutensa kaudella 1992-93.

Ratkaiseva viides finaali pelataan Cocksin kotiareenalla Riihimäen urheilutalolla lauantaina kello 16.15. Ottelua voi myös seurata suorana lähetyksenä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.