Kokenut maalivahti valittiin vuoden parhaaksi jääpalloilijaksi

© Kuva: Juha Tamminen
Suomen Jääpalloliitto valitsi vuoden jääpalloilijaksi miesten A-maajoukkueen ja Ruotsin Elitserienissä pelaavan IFK Vänersborgin maalivahdin Kimmo Kyllösen, 36. Hyvässä pelivireessä oleva Kyllönen valittiin tammikuussa pelatuissa MM-kisoissa turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.
Mikkelistä kotoisin oleva Kyllönen on pelannut Ruotsin ylimmällä sarjatasolla kuusi kautta, joista kaksi kautta Vänersborgissa. Elitserienin parhaimpiin maalivahteihin lukeutuva ja Vänersborgissa hyvin viihtyvä Kyllönen ei vielä suunnittele Suomeen paluuta. Nykyistä sopimusta Vänersborgin kanssa on jäljellä vuosi, mutta jatkosta Kyllösen mukaan on jo keskusteltu.
– Tuntuu, että maalivahdit vain paranevat vanhetessaan. MM-kisat meni omalta osalta hyvin ja peli kulkee myös Elitserienissä. Jääpallo-olosuhteet Vänersborgissa ovat erinomaiset ja perhekin viihtyy kaupungissa. Jääpallohallien myötä olosuhteet ovat iso syy siihen miksi ruotsalaiset ovat niin kovia. Junioreista saakka kausi on hallien vuoksi pidempi kuin Suomessa. Paluu Suomeen ei siis ole vielä ajankohtainen, mutta olen kyllä kotona puhunut, että olisi hienoa päättää ura Kamppareissa, Kyllönen toteaa.
Vuoden naisjääpalloilija Linda Lohiniva
 
Suomen Jääpalloliitto valitsi naisten maajoukkueen runkopelaajan ja Ruotsin naisten Elitserienin VSK:ssa pelaavan Linda Lohinivan, 24, vuoden naisjääpalloilijaksi. ­­­­Haaparannasta kotoisin oleva Lohiniva on pelannut jääpalloa 8-vuotiaasta saakka. Viimeiset neljä kautta VSK:ssa pelannut Lohiniva ratkaisi päättyneellä kaudella joukkueelleen Ruotsin mestaruuden Uppsalassa maaliskuussa pelatussa finaalissa, jossa hän iski joukkueensa viimeisenä pelaajana maalin rangaistuslaukauskilpailussa. Historian ensimmäistä naisten mestaruuttaan västeråsilaiset pääsivät juhlimaan yli 6500 katsojan edessä.
– Aiemmin pelasin VSK:ssa hyökkääjänä, mutta tällä kaudella valmentaja toivoi saavansa minusta vielä enemmän irti ja pelipaikka muutettiin puolustavaksi keskikentäksi. Kausi olikin erityisen mielentiintoinen, koska pääsin opettelemaan uutta roolia. Pelipaikka tuntuu omalta ja haluan kehittyä siinä myös ensi kaudella. Jääharjoitukset aloitamme heinäkuun kesäloman jälkeen elokuussa ja keskitymme tulevan kauden lisäksi myös naisten maailman cupiin, Lohiniva kertoo.
Lähde: Jääpalloliiton tiedote