Krista Pärmäkosken strategia ei onnistunut: Hiihtotähti halusi harjoitella maajoukkueen ulkopuolella – liitto torppasi idean tylysti ihmeellisestä syystä!

© Kuva: Getty Images

Krista Pärmäkoski harjoittelee tulevan kesän omatoimisesti sekä ulkomaalaisten tähtien kanssa, eikä osallistu maajoukkueen toimintaan. Norjassa tämä ei onnistuisi.

Norjalainen hiihtäjä Astrid Jacobsen nimittäin pyysi Norjan hiihtoliitolta lupaa harjoitella omillaan ilman maajoukkuetta. Vastaus oli tyly.

32-vuotias haluaisi harjoitella omillaan, koska hän tahtoo keskittyä myös lääketieteen opintoihinsa. Suunnitelmana oli harjoitella oman seuransa valmennusryhmässä.

Norjan hiihtoliiton sääntöjen mukaan urheilija, joka kieltäytyy maajoukkuepaikasta ei saa lupaa hiihtää maailmancupin kisoissa tai arvokilpailuissa. Sääntö muodostettiin sen jälkeen, kun liiton urheilijat alkoivat taktikoida yhä enemmän omien yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Säännöstö pakottaa minut valitsemaan maajoukkuepaikan tai lopettamisen välillä, Jacobsen kommentoi NRK:lle.

Nainen on päässy jonkinlaiseen sopuun liiton kanssa, eikä osallistu näillä näkymin maajoukkueleireille ennen kilpailukautta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.