Suomalaisampuja karsiutui niukasti finaalista Etelä-Koreassa, olympiapaikka jäi haaveeksi – ”Tähän kohtaan tulee iso arghh”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup jatkui keskiviikkona Etelä-Korean Changwonissa. Naisten trapissa ammuttiin toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa ja finaali, ja miehet ampuivat ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa.

Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki peruskilpailussa tuloksen 118 (24+25+22+23+24), jolla hän pääsi finaaliuusintaan neljän kilpakumppaninsa kanssa. Uusinnassa oli jaossa neljä paikkaa finaaliin. Mäkelä-Nummela putosi finaalista ja sijoittui seitsemänneksi.

Peruskilpailun ykkönen oli tuloksen 121 tehnyt Kiinan Wang Xiaojing, ja Yhdysvaltain Ashley Carroll oli toinen tuloksellaan 119.

Changwonin henkilökohtaisissa lajeissa on jaossa kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020. Naisten trapissa maapaikan olivat ennen Changwonia saavuttaneet Wangin lisäksi Laetisha Scanlan (Australia), Deng Weiyun (Kiina), Carole Cormenier (Ranska), Kirsty Barr (Iso-Britannia), Adriana Ruano Oliva (Guatemala), Jessica Rossi ja Silvana Stanco (Italia), Zuzana Rehak Stefecekova (Slovakia) ja Kayle Browning (Yhdysvallat).

Changwonissa heistä olivat mukana Wang, Cormenier, Stanco, Ruano Oliva, Scanlan ja Deng. Koska finaalissa ampuivat kahden kiinalaisen (Wang ja Deng) lisäksi Stanco ja Courmenier, menivät Changwonissa jaossa olleet kaksi paikkaa Yhdysvaltain Carrollille ja Ranskan Melanie Couzylle.

Deng, 23, otti finaalissa ensimmäisen maailmancupin voittonsa. Kiinan kaksoisvoiton varmisti Wang. Carroll oli kolmas.

– Kisa meni läpi alle kymmenellä tuplalla, ja sitten jos se ykkönen ei osu silloin kuin sitä tarvitsee… Tähän kohtaan tulee iso arghh, Mäkelä-Nummela viittasi finaaliuusintaan.

– Taas kerätään voimia ja taitoja uusiin koitoksiin, ja ei muuta kuin reippain ottein etiäpäin. Ehkä se päivä paistaa vielä risukasaankin.

Marika Salmen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) tulos oli 114 (24+22+24+23+21), jolla hän sijoittui 16:nneksi. Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki tuloksen 108 (21+24+21+22+20) ja oli 46:s.

– No, se oli taas yksi kisa muiden joukossa. Viimeisessä sarjassa tuli viimeistään pilattua mahdollisuudet päästä jatkoon, Salmi harmitteli.

– Fiilis ei tietenkään ole hyvä. Haasteita oli pitkin matkaa, ja yritin tehdä muutoksiakin, mutta kun ei niin ei. Yksi hyvä sarja kisaan ei vaan ole hyväksyttävää. Radat ovat tosi hienot, mutta jokin minulle näissä on tosi haastavaa. Perjantaina on parikilpailu. Josko siihen saisi kasattua ajatukset ja uuden tsempin päälle, Antikainen sanoi.

Mqs-ampuja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) oli tyytyväinen, koska hän teki ennätystään sivuavan tuloksen 116 (23+24+23+24+22).

– Ammuntani kulki mukavasti. Pikkuisen harmittaa tasaisen tulosnauhan rikkoontuminen vikassa sarjassa. Tulokset ovat olleet nousussa, joten uutta ennätystä yrittämään, Veromaa sanoi.

Changwonin maailmancup päättyy perjantaina 17. toukokuuta, jolloin on vuorossa trapin parikilpailu.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!