Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut päättyivät Espanjan Cartagenassa venäläisjuhliin. Suomen joukkueista Minetit ja OVO Team jäivät finaalisuorituksissaan hieman alkukilpailun pisteistään mutta ylsivät himmeämmille mitaleille. Maailmanmestaruus meni viime vuoden tapaan Venäjän Madonnalle.

Hopealle voimistellut Tampereen Sisun Minetit sai finaalissa pisteet 19,350 eli kymmenyksen alkukilpailua vähemmän. Yhteispisteitä Minetit keräsi 38,800 verran. Hopeasija on Mineteille toinen peräkkäinen vuoden 2017 maailmanmestaruuden jälkeen.

– Tänään oli upea fiilis matolla ja annoimme itsestämme kaiken. Tällä kertaa se riitti hopeaan, johon voimme olla tyytyväisiä vaikean kauden jälkeen! Minettien kapteeni Ella Ratilainen kertoo.

Olarin Voimistelijoiden OVO Team palasi MM-mitalistiksi viime vuoden neljännen sijan jälkeen. Alkukilpailussa kolmanneksi pisteillä 19,300 voimistellut joukkue piti pronssipaikkansa finaalipisteillä 19,250 ja yhteispisteillä 38,550. Kapteeni Aurora Kapanen ilmoittaa olevansa todella hyvillä mielin kauden tavoitteen täyttymisestä.

– Kauden paras suoritus tuli tosi hyvään paikkaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn kisoja, hän summaa.

Nuorten sarjassa mestaruuden ratkeamista saatiin jännittää aivan finaalin loppuun asti. Alkukilpailun jälkeen kärkeä piti peräti kolme joukkuetta tasapistein. Suomen OVO Junior Team onnistui finaalissa 19,050 pisteen arvoisesti ja voimisteli yhteispisteillään 38,400 nuorten maailmanmestariksi. Venäjän Victoria Strela (38,350) ja Victoria (38,300) jäivät hopealle ja pronssille. SC Vantaan ja Tampereen Sisun yhteisjoukkue Minetit Elite ylsi pisteillään 36,500 nuorten sarjan viidenteen sijaan.

– Aivan mahtava ja uskomaton fiilis. Kannustus oli upea, ja teimme tosi hyvän suorituksen, iloitsee kapteeni Olivia Soini OVO Junior Teamista.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen yhteydessä kilpailtiin myös sekajoukkueiden IFAGG Trophy -sarjassa. SC Vantaan Mixed Team osallistui IFAGG Trophyyn kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena sekajoukkueena ja saavutti hopeaa yhteispisteillä 28,800. Sekasarjan voittoon voimisteli paikallisjoukkue Ritmica Cartagena pisteillä 33,200.