Kaksi Suomen lentismaajoukkueen pelaajaa jättää Mestaruusliigan

© Kuva: Getty Images
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Viime kaudella Mestaruusliigassa hopeajoukkue Etta Oulua edustaneet sekä maajoukkueessa alkukesän Kultaisessa liigassa pelanneet Joonas Jokela ja Antti Ronkainen jatkavat uraansa Keski-Euroopan sarjoissa.

Kuusamon Pallo-Karhuissa ja Napapiirin Palloketuissa juniorivuodet viettänyt Ronkainen vaihtaa pohjoisen maisemat Saksan Bundesliigaan ja SVG Lüneburgiin.

– Totta kai olen innoissaan, kun pääsen vihdoin ulkomaille – se on ollut aina tavoitteena. Bundesliiga on sarjana hyvä. Lisäksi joukkueesta ja valmentajasta olen kuullut pelkkää positiivista. Uskoisin, että sarjan taso ja joukkue ovat minulle sopivia. Tiedossa on paljon kovia pelejä, joten nyt on hyvä paikka kehittyä, 22-vuotias Ronkainen näkee.

Päättyneellä kaudella Lüneburg eteni Bundesliigassa aina välieriin, joissa joukkue putosi VfB Friedrichshafenille. Aiemmin keväällä Bundesliigaan tekivät sopimukset jo Tommi Siirilä (Hypo Tirol AlpenVolleys Haching) sekä Niklas Seppänen (SWD Powervolleys Düren).

Miesten maaotteluita 189-senttisellä yleispelaajalla on takanaan 23. Ronkainen on mukana elokuun olympiakarsintoihin valmistautuvassa maajoukkueryhmässä.
Jokela Sveitsin mestarijoukkueeseen

Hakkuri Joonas Jokelan (20) tie vie puolestaan Sveitsin hallitsevan mestarijoukkueen Lausanne UC:n paitaan.

– Hienoa, että pystyn ottamaan urallani askeleita eteenpäin. Odotan kauden alkua ja sitä, että pääsen tekemään hommia uudessa ympäristössä ja auttamaan jengiä. Sarjana Sveitsin liiga on todennäköisesti aika lailla samaa tasoa kuin Mestaruusliiga. Europelien kautta saadaan varmasti kovia pelejä ja hyviä näytönpaikkoja maailmalle, hollolalaisen Salpiksen kasvatti muotoilee.

Lausannen tie viime kauden CEV Cupissa päättyi toisella kierroksella italialaista Trentino Itasia vastaan. Aikuisten maaotteluita 202-senttinen Jokela on pelannut kaikkiaan 22. Myös Jokela jatkaa heinäkuun maajoukkueleirityksessä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!