Mira Potkonen voitti ensimmäisenä suomalaisena Euroopan kisojen kultamitalin – Pettyi kuitenkin tapaan, jolla se tuli: ”Matto vietiin jalkojen alta”

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Mira Potkonen on voittanut ensimmäisenä suomalaisena Euroopan kisojen kultamitalin. Potkosen mestaruus varmistui, kun finaalivastustaja Kellie Harrington joutui vetäytymään nyrkkeilyn 60-kiloisten loppuottelusta loukkaantumisen takia. Potkosen piti käydä kehässä vain kumartamassa.

– Olen tietenkin tyytyväinen, että tavoite täällä täyttyi, mutta suurimmaksi osaksi on pettynyt fiilis tapaan, jolla tämä voitto tuli. Hirveä latinki päällä, ja olen monta kuukautta odottanut, että pääsisin finaaliotteluun. Odotin erityisesti sitä, että vastassa olisi ollut sarjani maailmanmestari. Matto vietiin jalkojen alta, mutta tämä on urheilua. Loukkaantumisia tulee, ja tämä ei ole itsestäni kiinni. Sen kanssa on vain elettävä, Potkonen kuittasi.

Mitali on Suomen joukkueen toinen Minskin Euroopan kisoista. Lauantaina Titta Keinänen otti pronssia karaten yli 68-kiloisissa.

38-vuotias Potkonen eteni finaaliin vakuuttavasti. Valko-Venäjän Ala Jarshevitsh kaatui yksimielisellä tuomaripäätöksellä 5-0 puolivälierässä ja Venäjän Anastasia Beliakova pistein 4-0 välierässä.

– Jokainen ottelu täällä opetti taas jotain. Kun niistä tuli voitot, se on tällaisissa isoissa kisoissa pääasia, Potkonen totesi.

Tampereen Voimailuseuraa edustava Potkonen on saavuttanut aiemmin olympia- ja MM-pronssia sekä EM-kisoista kultaa ja hopeaa. Lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyy neljä mitalia EU-mestaruuskilpailuista. Potkosen valmentajana toimii Maarit Teuronen.

Lähde: Olympiakomitea

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!