ARD:n toimittaja Hajo Seppelt raportoi, että Seefeldin MM-hiihdoista alkanut dopingvyyhti on suurentunut jälleen. Tällä kertaa epäilyt kohdistuvat Italian ampumahiihtoon.

Seppelt kertoi Twitter-tilillään, että iltaliaista henkilöä epäillään yhteistyöstä lääkäri Mark Schmidtin kanssa.

Tietojen mukaan Schmidtin palveluksia olisi käyttänyt noin 50–60 urheilijaa. Hän on tällä hetkellä pidätettynä.

Poliisi pidätti Itävallan Seefeldissä pidettyjen MM-kisojen aikana yhteensä yhdeksän henkilöä epäiltynä veridopingista. Urheilijoita pidätetyistä oli viisi: itävaltalaiset Max Hauke ja Dominik Baldauf, kazakstanilainen Aleksei Poltoranin ja virolaiset Andreas Veerpalu sekä Karel Tammjärv.

Hajo Seppelt

@hajoseppelt
Nach Informationen der ARD-Dopingredaktion führen die Spuren bei der Operation Aderlass in Sachen Biathlon nach Italien. Weitere Person im Verdacht, mit dem Erfurter Arzt Mark Schmidt kooperiert zu haben.