Seinäjoella ammuttiin viikonloppuna skeetin Asepaja GP. Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille) ja Janne Himanka (Lounais-Hämeen Ampujat) tekivät miesten peruskilpailussa hyvän tuloksen 123. Timo Laitisen (SSG) tulos oli 121 ja Tommi Takasen (Lahden Ampumaseura) 120.

Finaalissa voiton vei Tomi Aspholm (L-HA), joka rikkoi peruskisassa 117 kiekkoa. Hän oli finaalissa Takasta parempi 50-49. Himanka oli kolmas ja Samuli Ahokas (Ala-Hämeen Ampujat) neljäs. Ahokkaan peruskisan tulos oli 118.

– Olin ensin leirillä Italiassa ja sitten Puolustusvoimien leirillä. Takana on intensiivinen puolitoistaviikkoinen ammuntaa. Nyt se tuotti hyvän tuloksen, ennätystään sivunnut Kössi sanoi tyytyväisenä.

– Piti oikein itsekin kelata ajassa taaksepäin, kun tarkistin milloin olen viimeksi ampunut tämän tuloksen. Se oli vuonna 2014. Kerran viiteen vuoteen siis tällainen tulos – mutta josko tästä se ”ketsuppipullo” aukeaisi, Kössi pohti.

Myös Himanka sivusi ennätystään. Hän ampui tuloksen 123 viime vuonna SM-kisoissa.

– Kyllä voin olla nyt tulokseeni tyytyväinen. Se vähän yllätti, koska en ajatellut, että tuollainen tulos syntyisi. Kilpailen seuraavan kerran Lopella, ja elokuussa ovat vuorossa SM-kilpailut. Arvokisojen suhteen pidän jalat tiukasti maassa, koska alan jo olla niin vanha, Himanka, 42, naurahti.

Lähde: Ampumaurheiluliitto