Liikkuvan maalin kansainvälisen kilpailun Inkoo GP:n ensimmäinen päivä ammuttiin hienossa kesäisessä säässä ja tulokset nousivat hyvälle tasolle.

Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat), joka sivusi 10m ilmakiväärin normaalijuoksuissa Sami Heikkilän seitsemän vuotta vanhaa M20-sarjan Suomen ennätystä 580 pistettä. Tulos on kovaa kansainvälistä tasoa myös miesten sarjassa.

– Sunnuntaina ilmakivääriä ampuvat miehet joutuvat ampumaan tosissaan, jos aikovat ohittaa Aaron tuloksen, Ampumaurheiluliiton liikkuvan maalin lajivalmentaja Ville Häyrinen totesi.

Vuorimaa voitti myös nuorten mitaliottelut, jonka finaalissa kukistui talven EM-kisan tapaan Ruotsin Andreas Bergström.

Naiset ja tytöt ampuivat myös ilmakivääriä. Naisten paras oli Viron Heili Lepp ja tyttöjen Ida Heikkilä (Keuruun Seudun Ampujat).

Miesten 50m liikkuvan maalin normaalijuoksuissa voittoon ampui Ruotsin Jesper Nyberg, joka oli kolme pistettä Heikki Lähdekorpea (Satakunnan Ampujat) parempi tuloksin 589-586. Kilpailun johtaja Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) jätettiin kolmanneksi, josta sijasta hän joutui uusimaan Sami Heikkilän (Kymppi 64) ja Markku Jetsosen (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura) kanssa tuloksilla 584.

Miehet ampuivat myös 50m sekajuoksut, joissa voiton vei normaalijuoksujen tapaan Nyberg. Normaalijuoksuilla epäonnisesti yhden päätyosuman ampunut Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat) jäi hänelle pisteen (394) sijoittuen toiseksi, kolmas oli Niklas Hyvärinen (RS) tuloksellaan 393.

Miehet saivat näin ollen kevään EM-näyttöurakkansa valmiiksi. Unkarissa heinäkuuEM-kisaan lähtijät valitaan maanantaina. Nuoret ampuvat vielä viimeiset näyttönsä huomenna.

Inkoo GP:hen osallistuu urheilijoita Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta ja Virosta.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote