Naisten lentopallomaajoukkue koki lauantaina karvaan tappion Kultaisessa liigassa Espanjalle Valladolidissa Polideportivo Municipal Huerta del Reyssa erin 3-1 (25-23, 25-19, 22-25, 26-24). Ensimmäisen joukkueiden kohtaamisen espanjalaiset veivät aiemmiin Tampereella samoin numeroin.

Samalla Suomen oljenkorsi lohkovoittoon katkesi ja mahdollisesti lopputurnaukseen myös mukaan pääsevän parhaan lohkokakkosenkin paikkaan oheni merkittävästi.

Suomi oli viedä ottelun viidenteen erään, mutta neljännen erän niitti jäi tekemättä. Espanja rutisti 22-24 -tilanteesta erävoittoon ja sitä kautta täyteen pistepottiin.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Ei aivan riittänyt tänään haastaa viidenteen erään. Päästiin peliin hiukan liian myöhään sisään, mutta erityisen hyvää oli se, että päästiin mukaan vaikean alun jälkeen. Peli paranee meillä pikku hiljaa ja löydetään juuri tämän joukkueen vahvuudet.

– Hyvä, että päästiin kovaan painetilanteeseen monta kertaa tänään, koska se kehittää omaa pelaamista kaikista eniten

Suomen paras oli komeat 16/+13 tehnyt keskipelaaja Michaela Madsen. Madsen otti viisi torjuntaa ja hyökkäsi 11 piistettä (hyök. 11/19). Madsenilla on nyt kahteen viimeiseen otteluun huimat 13 torjuntapistettä. Piia Korhonen pääsi myös avauserän jälkeen vireeseen tehden 16/+12 43% hyökkäyksellä (16/37).

Espanjan paras pistenainen oli Tampereen avauspelin tapaan Ana Escamilla, joka sai ottelussa peräti 53 passia ja teki 20/+11.

Lohkon toisessa ottelussa Azerbaidžan hävisi kotonaan Valko-Venäjälle 1-3 (21-25, 19-25, 28-26, 34-36).

Valko-Venäjä johtaa lohkoa 11 pisteellä voitettuaan kaikki neljä peliään. Espanjalla (3-1) on kasassa yhdeksän pistettä, Suomella (1-3) kolme ja Azerbaidžanilla (0-4) yksi.

Kaksi viimeistä Kultaisen liigan alkulohkon peliään naiset pelaavat Suomessa: 12.6. Hämeenlinnassa Valko-Venäjää vastaan ja 15.6. Mikkelissä vastassa on Azerbaidžan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote