Kesäkuun toisena viikonloppuna frisbeegolfissa kilpailtiin niin kotimaan radoilla kuin ulkomaillakin. Norjassa pelattiin eurooppalaiskiertue EuroTourin neljännessä osakilpailussa. Suomalainen Seppo Paju oli puolestaan mukana Yhdysvalloissa pelattavan National Tourin neljännessä osakilpailussa Estacadassa, Oregonissa.

EuroTourin neljäs osakilpailu Sula Open järjestettiin Langevågissa, Norjassa 7.-9.6. Avoimessa luokassa kilpailu voitosta oli äärimmäisen tasainen, sillä kaiken kaikkiaan kolme pelaajaa oli päätösväylän jälkeen tasapisteissä kilpailun kärjessä kokonaistuloksella 174 heittoa (-18). Kilpailun voitto ratkottiin lopulta ratkaisupelissä, jossa pisimmän korren veti seuratasolla Tampereen frisbeeseuraa edustava Juhani Vainio. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Viron Silver Lätt ja Norjan Øyvind Jarnes.

Naisten avoimessa luokassa Kristin Tattar ja Anneli Tõugjas nappasivat kaksoisvoiton Viroon. Viime vuoden EM-pronssimitalisti Tattar otti jo neljännen EuroTourin voittonsa tällä kaudella lukemin 194 heittoa (+2). Suomen Hannele Määttä sijoittui hienosti kolmanneksi.

Paju toinen Yhdysvalloissa

Turkulaisseura Frisbeegolf 7k:ta kotimaan kentillä edustava Seppo Paju kilpaili puolestaan Yhdysvalloissa National Tourin osakilpailussa Oregonissa. Upeasti läpi viikonlopun pelannut Paju suuntasi sunnuntaina pelatulle päätöskierrokselle toiselta sijalta. Kilpailua johtaneella yhdysvaltalaisella Eagle Wynne McMahonilla oli ennen päätöskierrosta neljän heiton kaula suomalaispelaajaan.

Sunnuntaina Paju pelasi kisaviikon toisen bogey-freen kierrostuloksensa. Huima kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt kilpailun voittoon saakka, vaan McMahon nappasi Beaver State Flingin voiton kokonaistuloksella 209 heittoa (-35). Paju jäi yhden heiton päähän ja sijoittui toiseksi. Kolmas oli yhdysvaltalainen Richard Wysocki.

Lähde: Frisbeegolfliiton tiedote