Toistoleuanvedon historian ensimmäiset MM-mitalit ratkaistiin Espoon CrossFit 8000 –salilla sunnuntaina.

Naisten sarjoissa kovimman tuloksen teki 13-vuotias salolainen Aivika Kullas, joka sivusi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä ja maailmanennätystä 50-kiloisten (0,0-50,0 kg) naisten sarjassa. Kullas teki 47 leukaa, joista kolme kuitenkin hylättiin virheiden takia. Hänen tuloksensa oli siten 44 hyväksyttyä leukaa.

Kaikki sarjat huomioon ottaen Heli Heikkisellä on kovin naisten toistotulos: 46 leukaa, jonka hän teki viime vuonna naisten 60-kiloisten (50,1-60,0) sarjassa.

– No oon tietysti tyytyväinen, mutta tietysti pikkuisen harmittaa se kaksi puuttuvaa leukaa, Salon Kiskossa asusteleva Kullas sanoo.

Päivän positiivinen yllättäjä oli myös 62-vuotias helsinkiläinen Heikki Messo, joka veti 60-kiloisten (0,0-60,0) miesten uudeksi Suomen ennätykseksi ja maailmanennätykseksi 49 hyväksyttyä leukaa.

Lisäpainoleuanvedon MM-mitalit ratkottiin jo lauantaina. Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Sakari Mäntyselkä on tyytyväinen onnistuneeseen kisatapahtumaan.

– Kisat hoituivat tänäänkin hienosti aikataulussa ja tunnelma oli erinomainen. Näimme hienoja urheilusuorituksia, Mäntyselkä sanoo.

Suomen edustajat lisäpainoleuanvetoon ja toistoleuanvetoon valittiin näyttökilpailujen perusteella. Suomea edusti kussakin sarjassa enintään kolme vetäjää. Ulkomaalaisten kilpailijoiden määrää ei kisoissa rajattu.

Lajin historian ensimmäisiin MM-kilpailuihin ilmoittautui urheilijoita Suomen lisäksi yhdeksästä eri maasta.

Lähde: Suomen Leuanveto Ry