16-vuotias Laura Lahtinen säväytti MM-kisojen perhosuinnin 200 metrin matkan alkuerissä Suomen ennätyksellä. Nuorukaisen tie tyssäsi kuitenkin välierissä, jossa hänen lopulliseksi sijoitukseksi muodostui sija 15.

Lahtisen aika oli 2.10,78. Finaaliin olisi päässyt ajalla 2.09,06 Suomalainen kertoo selviinneensä urakasta ilman turhaa jännittämistä.

– Oli ihan mahtavaa lähteä välieriin, edellisessä erässä kun ui korealainen, niin tuntui että koko halli räjähtää, siitä sai voimaa itsellekin. Eikä jännittänytkään, samanlainen olo kuin aamulla, rennosti vaan. Ei ollut mitään paineita, hauskaa se oli, Lahtinen kertoi.

Hän on luonnollisesti tyytyväinen suoritukseensa.

– Aamulla ehkä lensi vähän paremmin se uinti, mutta silti väliajat olivat kovempia nyt illalla, se varmaan tuli vähän luonnostaan. Lopussa pikkuisen hyytyi, mutta ei se ole ihme, kun olen muina päivinä ollut tähän aikaan nukkumassa, kun aamut ovat olleet pääasia, enkä yhtään varautunut siihen, että uisin täällä illassa. Tämä iltayhdeksän on mulle aika myöhäistä.

– Ei jäänyt kyllä yhtään mitään hampaankoloon tästä ajasta. Jos olisin uinut tuon aamulla niin olisin ollut siihenkin aivan onnessani, Lahtinen iloitsi.

Lähde: Uimaliiton tiedote