Suunnistuksen nuorten MM-kilpailut käynnistyivät sunnuntaina 7.7. Tanskassa Aarhusin kaupungissa järjestetyllä sprinttimatkalla. Perjantaihin asti kestävän kisaviikon avauksen paras suomalainen oli Inka Nurminen, joka sijoittui sarjansa yhdeksänneksi ja jäi kisan voittajalle 34 sekuntia. Naisten kisan kärkikolmikon muodostivat Sveitsin Eline Gemperle, Ruotsin Tilda Ösberg ja Britannian Grace Molloy.

Miesten kisassa parhaan suomalaissuorituksen teki Teemu Oksanen, sijoittuen sijalle 18, 41 sekuntia kärkeen jääneenä. Miesten kärkikolmikkoon suunnistivat Australian Aston Key, Ruotsin Samuel Pihlström ja Ranskan Guilhem Elias. Sprintti on osoittautunut usein haasteellisimmaksi matkaksi Suomen joukkueelle ja sitä se oli tälläkin kertaa.

– Oli tosi vaikea sprintti. Ei oltu taidollisesti ajan hermolla, eikä joukkueelta nähty yhtään virheetöntä suoritusta. Inka pääsi lähimmäksi ja oli vielä varvauksessa mitalivauhdissa, mutta teki lopussa yhden isomman virheen ja tossukin vähän painoi, nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn kertaa Suunnistusliiton sivuilla.

Se, että osa urheilijoista ei panosta sprinttiin samalla tavalla kuin maastomatkoille, näkyy tuloksissa. Örn kuvailee sprinttiä hankalimmaksi matkaksi menestyä, sillä potentiaalisia menestysmaita on maastomatkoihin verrattuna moninkertainen määrä.

Naiset: 1) Eline Gemperle SUI 12.18, 2) Tilda Östberg SWE 12.21, 3) Grace Molloy GBR 12.32, 4) Alva Sonesson SWE 12.36, 5) Isa Envall SWE 12.37, 6) Tereza Janosikova CZE 12.38, 9) Inka Nurminen FIN 12.52, 21) Elisa Mattila FIN 13.20, 30) Anu Tuomisto FIN 13.36, 35) Siiri Silvennoinen FIN 13.39, 65) Melina Lahdenperä FIN 14.24, Ida Haapala FIN dsq

Miehet: 1) Aston Key AUS 12.20, 2) Samuel Pihlström SWE 12.33 , 3) Guilhem Elias FRA 12.34, 4) Axel Granqvist SWE 12.39, 5) Georg Groell AUT 12.40, 6) Gustav Runefors SWE 12.41, 18) Teemu Oksanen FIN 13.01, 25) Mikko Eerola FIN 13.08, 38) Samuli Peltola FIN 13.29, 46) Arttu Lindqvist FIN 13.35, 50) Touko Seppä FIN 13.39, 61) Aaro Aho FIN 13.48

Lähde: Suunnistusliiton verkkosivut