Ranskalaisilla oli synkkä päivä Tour de Francessa. Ensin torstain jälkeen viidentenä ollut Thibaut Pinot joutui keskeyttämään loukkaantumisen vuoksi.

19. etapille kärkipaikalta lähtenyt Julian Alaphilippe puolestaan jäi jälkeen isolle joukolle kärkinimistä. Tämä päivä oli hänen ensimmäinen iso testi, josta hän ei selvinnyt niin sanotusti kuivin jaloin. Päävuorella ranskalaisen sijoitus romahti yli kymmenellä sijalla. Ranskalainen jäi kuin seisomaan, kun kärkiporukka jätätti häntä.

Kolumbian nuori Egan Bernal näytti iskukykyään alppimaisemissa. Hän irtosi muista ja meni menojaan, kunnes kilpailu keskeytettiin reilut 30 kilometriä ennen päivän maalia. Vuoristossa oli niin paljon loskaa ja lunta, että pyörillä sinne ei ollut asiaa. Tämä oli käytännössä Alaphilippen onni. Hän on nykyisten sijoitusten mukaan 13:s, kun kilpailijoiden ajat katsotaan Col de l’Iseranista. Hän jäi kärjestä tasan kaksi minuuttia.

Bernalin takana toisena on britti Simon Yates ja kolmantena Warren Barguil 20 sekunnin päässä.

Bernal saattaa olla ympäriajon loppuun tallinsa Team INEOSin ykköstykki. Ainakin perjantain perusteella kokenut tallikaveri Geraint Thomas saattaisi pelata kolumbilaisen pussiin.

Katso alta video loppuetapin karmeista sääoloista.

Jeffrey Luscombe

@JeffreyLuscombe
The #TourdeFrance stage ends early 30km from finish line due to freak hailstorm