Golfin amatöörien EM-joukkuekisoissa avauspäivä jätti petrattavaa. Miehet ovat sijalla 14. tuloksella +12. Kahdeksan parhaan joukkoon 1.flightiin on matkaa vain neljä lyöntiä, joka on täysin otettavissa kiinni.

Tuloskorteissa oli paljon birdiejä, mutta vastapainoksi muitakin tapahtumia. Joukkueen parhaasta tuloksesta vastasi Matias Honkala (E/72).

– Hyvä pelisuunnitelma ja -ilme läpi päivän. Tuulessa pelatessa lyömisen perustaso korostuu, ja siksi muutama epäonnistunut lyönti maksoi tänään paljon. Huomenna parannetaan sen lisäksi myös puttaamista, valmentaja Pasi Purhonen tiivisti.

Links-kentän olosuhteet parhaiten selvittivät Britteinsaarten maat – kilpailun kärjessä on Englanti tuloksella -9. Takana vaanivat Irlanti, Skotlanti ja isäntämaa Ruotsi.

Sardiniassa naiset pelasivat tasaisesti, ja ovat myös sijalla 14. tuloksella +3. Päivän suomalainen valopilkku oli ankkurina lähtenyt Petra Salko 68/-4, joka kirjasi korttiinsa siististi neljä birdietä ilman bogeja. Kahdeksan joukkoon on matkaa kuusi lyöntiä, joka on luonnollisesti huomisen tavoite.

Salko kiitteli kärsivällisyyttään ja kuumaa putteriaan uransa ensimmäisestä bogittomasta kierroksesta.

– Pelisuunnitelma oli pelata itsevarmasti ja rohkeasti. Tulostaso on kova, ja birdiepaikkoja pitää saada hyödynnettyä. Huomenna laitetaan vaihdetta silmään ja kaikki likoon!, Salko pohti.

Johtoa pitää isäntämaa Italia tuloksella -17.

Pojat aloittivat Ranskassa vaihtelevasti. Joukkue on jaetulla 14. sijalla tuloksella +32, ja matkaa kärkikahdeksikkoon on 14 lyöntiä. Suomalaisten parhaasta tuloksesta vastasi Saku Tuusa (+2/73).

Chantillyn kenttä ympäristöineen kovettuu päivä päivältä ja jopa arveltua enemmän, joten avausten peliin saaminen korostuu ja birdien tekeminen vaikeutuu.

– Porukassa on positiivinen meininki ja kokeneimmat Tuusa ja Siltala johdattavat joukkuetta kohti parempaa huomista, kapteeni Eero Kangasniemi kertoo.

Vaativa kenttä asettaa haasteen kaikille joukkueille, sillä ainoastaan johtaja Saksa (-3) onnistui alittamaan ihannetuloksen.

Tyttöjen joukkueen päivä Espanjassa oli vaikea. Isot virheet rankaisivat ja johtivat tuplabogeihin ja sitä isompiin lukemiin. Joukkue on tuloksella +69 sijalla 17.

– Tavoitteena on parantaa huomattavasti huomenna ja yltää 2.flightiin, valmentaja Jussi Pitkänen kertoo.

Lämpötila keikkui jälleen yli 30 asteessa, eikä viilennystä ole luvassa. Poikien tavoin Saksa johtaa kilpailua tuloksella +5.

Lähde: Golfliiton tiedote