Mastersien MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Etelä-Korean Gwangjussa.

Komeimman tulosliuskan altaasta keräsi Hämeenlinnan Uimaseuran Suvi Pulkkinen, yksi viidestä suomalaisesta maailmanmestarista. Hän voitti kaikilla neljällä 50 metrin matkallaan MM-kultaa. Taululle tärähti aina myös vähintään Pohjoismaiden ennätysaika, kahdesti myös MM-kisaennätys ja perhosuinnissa myös mastersien Euroopan ennätys.

– Avauslajissa 50 metrin perhosessa osasin odottaa kovaa aikaa, siinä on tänä vuonna loksahtanut tekniikka kohdilleen ja se on lähtenyt kulkemaan, reilu ennätys tulostaululla komeilikin ja samalla ensimmäinen maailmanmestaruuteni, Pulkkinen iloitsi.

Hän lähti Etelä-Koreaan voittajan asenteella, sillä hän oli saanut harjoitella hyvän treenikauden uuden valmentajan respeteillä. Hyvin sujuneet herkistelytkin antoivat aimo annoksen itseluottamusta kisoihin, ja nappiin mennyt ensimmäinen laji vain vahvisti sitä.

– Vapaauinnin aika oli ehkä jopa pienoinen pettymys, jos nyt oma ennätys voi olla pettymys, mestaruus siinä oli taas yllätys. Uinti ei teknisesti tuntunut siltä miltä treeneissä parhaillaan on tuntunut ja startti oli todella huono. Potentiaalia olisi vielä kovempaan, hän kuitenkin ruoti.

Pari välipäivää tuli kisapaikalla tarpeeseen, sillä päätöspäivälle oli keskityttävä peräti kahdelle matkalle.

– Olihan se sunnuntai rankka, mutta ehkä enemmän henkisesti kuin fyysisesti. Ensin selkäuinti oli koko kisojen suurin yllätys, sekä mestaruus, että aika. Sekunnilla oma ennätys, siis tässä iässä, päivitteli 31-vuotias Pulkkinen.

– Rintauinnista odotin hiukan kovempaa aikaa, 44 metriin asti uinti oli ennätysvauhdissa, mutta sitten iski nakit ja loppu olikin taistelua.

Pulkkinen, kuten muutkin suomalaiset, ylistivät korealaisten järjestelytaitoja ja avuliaisuutta.

– Masters-kisoissa on aina ihan mahtava henki ja meininki, ei voi olla viihtymättä. Ja vielä kun tällä iällä voi ottaa näinkin isoja kehitysharppauksia, Pulkkinen päätti.

Lähde: Uimaliiton tiedote