Huima saavutus: Suomalaiskolmikko onnistui hurjassa maailmanennätysyrityksessään! – ”Ihan huikea fiilis”

© Kuva: Getty Images

Leijalautailijat Juuso Tilaéus, Otso Ahvonen ja Pekka Rintala onnistuivat maanantaina hurjassa maailmanennätysyrityksessään Itämerellä.

Kolmikko teki ryhmässä suoritetun leijalautailun uuden maailmanennätyksen 316 kilometrin mittaisella matkallaan Ruotsin Sandhamnista Hangon Itämerenportille.

– Ihan huikea fiilis! Väsyttää ja paikkoja särkee, mutta on erittäin onnellinen olo. Me haluttiin näyttää mihin asti tuulen voimalla voi päästä ja huh, kyllä se toi pitkälle, Juuso Tilaéus kertoo yhdessä Pekka Rintalan kanssa pyörittämänsä vesiurheilukeskus Laguunin tiedotteessa.

Matka Itämeren halki ei sujunut aivan mutkitta. Alkumatkaa hankaloitti kevyt tuuli ja tuulisemmalle alueelle pääsyssä kesti tovi.

– Alussa jännitin, että voimmeko onnistua tällaisella tuulella. Tuulen noustessa aloin jo olla melko odottavainen ja tiettyjen maamerkkien ohitus antoi virtaa. Pian kuitenkin kroppaan alkoi sattua ja sen jälkeen keskityin vain aaltojen seassa jaksamiseen, Tilaéus kertoo tiedotteessa.