Pyöräilytähti Chris Froome muisteli vaarallista tapaturmaansa: ”Tajusin, kuinka avuton olen”

© Kuva: Getty Images
Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Pyöräilytähti Chris Froome koki kauhunhetkiä kesäkuussa, kun hän törmäsi kovassa vauhdissa pyörällään päin kivimuuria Criterium du Dauphine -kisassa. Nelinkertainen Ranskan ympäriajon voittaja loukkaantui rytäkässä vakavasti.

Häneltä murtui reisiluu, kylkiluita, lantio ja kyynärpää. 34-vuotias Froome muisteli tuntemuksiaan tapaturmasta Team INEOSin Youtube-kanavalla. Tämä oli miehen ensimmäinen ulostulo asain suhteen.

Froome kertoo kokeneensa suurta avuttomuutta herättyään sairaalassa isosta leikkauksesta.

– Pystyin hädin tuskin hengittämään leikkauksen jälkeen. Murtuneet kylkiluut olivat vahingoittaneet keuhkojani. Yskin verta ja tarvitsin apua hengittämiseen. Leikkauksen jälkeinen aamu oli pelottava.

– Tajusin, kuinka avuton olen. Sitä oli todella vaikea hyväksyä, Froome kertasi.

Lääkärit ovat kertoneet, että Froome pystyy jatkamaan kilpauraansa. Hän on palannut jo pienesti kevyen harjoittelun pariin, mikä kuulostaa uskomattomalta. Tour de Francen missaaminen harmitti brittiä.

– Tuntuu siltä, että olen hämmästyttävän onnekas, että tilanteessa ei käynyt pahemmin.

– Ainoa tavoitteeni on ensi vuoden Tour de France. Se motivoi minua ja auttaa jaksamaan. Haluan olla samassa kunnossa tai jopa paremmassa kuin tänä vuonna, Froome kertoi toiveikkaana.

 

Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!