Beach volleyn SM-lopputurnaus Jyväskylän satamassa käynnistyi perjantai-iltana miesten otteluilla. Lauantain välieriin tiensä selvittivät serkukset Jarmo ja Saku Viljamaa sekä veljekset Marko ja Miro Määttänen. Miesten mestaruus ratkaistaan lauantai-iltana.

Suoraan puolivälieristä turnauksen aloittaneet Saku ja Jarmo Viljamaa etenivät vakuuttavasti lauantain välieriin, joissa he saavat vastaansa hallitsevat Suomen mestarit Jyrki Nurmisen ja Santeri Sirenin. Viljamaat veivät puolivälierässään voiton Valtter Pennasesta ja Joona Mannisesta vahvalla syöttöpelillä ja vähin virhein pelaten suoraan kahdessa erässä 2–0 (21–16, 21–17).

Perjantai-illan päätösottelu oli kahden hyökkäysvoimaisen parin kohtaaminen. Miro ja Marko Määttänen veivät voiton turnauksen kolmanneksi sijoitetuista Pyry Topiosta ja Janne Marttilasta kolmen tasaisen erän jälkeen 2–1 (21–19, 17–21, 15–13). Näyttäviä hyökkäyksiä esittäneet Määttäset kohtaavat välierässä Harri Suonikon ja Pekka Piipon.

Perjantain tulokset

Neljännesvälierät
Team Aikalaki Valtter Pennanen / Joona Manninen – Biitsi.fi Jaakko Keskitalo / Pasi Iisakkala 2–0 (21–9, 21–16)
Vili Topio / Akseli Kouki – Miro Määttänen / Marko Määttänen 1–2 (12–21, 21–16, 13–15)

Puolivälierät
Team Aikalaki Valtter Pennanen / Joona Manninen – Team SähköWaasa Jarmo Viljamaa / Saku Viljamaa 0–2 (16–21, 17–21)
Miro Määttänen / Marko Määttänen – Team Härkönen Pyry Topio / Janne Marttila 2–1 (21–19, 17–21, 15–13)

Lähde: Lentopalloliitto