Suomen lentopallomaajoukkueelle tappio EM-valmistautumisessa – ”Edelleen paljon hyvää meidän puolella”

© Kuva: Lentopalloliitto

Naisten lentopallon EM-kisoihin valmistautuvat Slovakia ja Suomi löivät maanantaina toisen kerran yhteen Nitrassa. Nyt oli kotijoukkueen vuoro hoittaa voitto tililleen erin 3-1 (22-25, 25-16, 25-23, 25-22).

Joukkueet pelasivat lähes täysin eri seitsikoilla kuin avauspelissä sunnuntaina, kun Suomi voitti 3-1. Suomen aloitus oli Katja Kylmäaho, Piia Korhonen, Saara Esko, Emmi Riikilä, Anna Czakan, Laura Pihlajamäki ja Tiiamari Sievänen (L). Salla Karhu korvasi Riikilän kolmanteen erään ja Noora Kosonen Karhun neljänteen. Suvi Kokkonen ja Kaisa Alanko saivat peliaikaa myös kaikissa erissä vaihdosta.

Hakkuri Piia Korhonen oli jälleen kova, tehot 25/+19 49% hyökkäyksellä. Keskellä Anna Czakan (10+7) keräsi neljä ässää ja Laura Pihlajamäki (7/+6) neljä torjuntaa.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Lukemat toisin päin, kun eilen. Edelleen paljon hyvää meidän puolella. Slovakia teki tänään melkosen ryhtiliikkeen eiliseen ja alkoi puolustamaan palloja sekä tappamaan erittäin tehokkaasti puolustusten jälkeiset pallot. Meillä homma toimii hienosti hyvän vastaanoton jälkeen, joka on ollut tiedossa. Jatkopalloihin olisi tarvittu tänään tehoa hiukan lisää.

– Joka tapauksessa oli hieno ja tiukka matsi toista erää lukuunottamatta. Piia Korhonen oli taas hakkuri paikallaan ja liberovuorossa ollut Tiiamari Sievänen hoiti vastaanoton hyvillä lukemilla. Katja Kylmäaho passasi lähes koko matsin ja homma pelittää hienosti, varsinkin hyvien nostojen jälkeen. Huomenna päästään nauttimaan vielä Bratislavaan viimeinen treenipeli ja sitten Turkkia kohden.

Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä Suomen tappo oli vain 26%, kotijoukkueen 44%. Slovakia teki näistä palloista 11 pistettä Suomen enemmän.

Joukkueet kohtaavat kolmannen ja viimeisen kerran tiistaina Bratislavassa. Slovakia isännöi yhtä neljästä EM-kisojen alkulohkoista. Suomi pelaa puolestaan EM-alkulohkonsa Turkin Ankarassa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!