Suomen lentopallonaiset komeaan voittoon! – ”Koko joukkueella oli kova nälkä”

© Kuva: Lentopalloliitto

Viiden päivän päästä EM-lopputurnauksen avaava naisten lentopallomaajoukkue otti sunnuntai-iltana makean voiton Slovakiasta sen kotikentällä kolmen maaottelun sarjan avauspelissä. Suomi voitti ottelun erin 3-1 (19-25, 27-25, 28-26, 25-23).

Virherikkaan avauserän (13 pistettä vastustajalle omilla virheillä) jälkeen Suomen peli tuli koko ajan varmemmaksi ja se rutisti kaikisti kolmesta loppuerästä kahden pisteen voitot.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli hyvin tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.

– Syyskausi avattu ja voitolla tietysti on hieno avata, mutta erityisesti lämmittää meidän valmius pelaamisee. Se oli korkeella tasolla. Olimme tänään reilusti parempia vastaanotossa. Hyökkäämisessä hävitsimme tilastot, mutta oltmme siinäkin tarpeeksi hyviä voiton näkökulmasta.

Roosa Laakkosella oli tänään kova pöhinä sekä hyökkäyksessä että torjunnassa. Piia Korhonen oli perushyvä itsensä ja Roosa Koskelo palasi kustannuspaikalle 60% hihalla. Hieno oli nähdä koko joukkueen kova nälkä pelata hyvää lentopalloa.

Piia Korhonen oli 21/+12 tehoilla Suomen ykköspistenainen tappaen pallot 46% edestä. Keskipelaaja Roosa Laakkonen kuittasi komeat 14/+13 71% tehokkuudella ilman yhtään hyökkäysvirhettä tai torjuntaan lyöntiä. Yleispelaajista kaksi viimeistä erää pelannut Emmi Riikilä (9/+3) oli tehokkain.

Suomen seitsikon muodostivat edellä mainittujen lisäksi passari Kaisa Alanko, libero Roosa Koskelo, keskipelaaja Michaela Madsen sekä yleispelaajat Salla Karhu ja Suvi Kokkonen (Riikilä korvasi kolmanteen erään).

Yleispelaaja Nikola Radosova oli 21/+11 kotijoukkueen paras pistenainen.

Laura Pihlajamäelle maaottelu oli uran 118:s, jolla hän nousi kaikkien aikojen listalla kymmenen parhaan joukkoon Laura Tuomisen ja Sari Korven rinnalle sijalle yhdeksän.

Joukkueet kohtaavat maanantaina Nitrassa ja tiistaina Bratislavassa. Slovakia isännöi yhtä neljästä EM-kisojen alkulohkoista. Suomi pelaa puolestaan EM-alkulohkonsa Turkin Ankarassa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.