Haulikkolajien EM-kilpailujen kilpailutapahtumat alkoivat torstaina Italian Lonatossa. Satu Mäkelä-Nummela on naisten trapissa parhaana suomalaisena 11. sijalla. Noora Antikainen on 18:ntena ja Mopsi Veromaa 29:ntena.

Haulikkolajien EM-kilpailut järjestetään Italian Lonatossa 3.-17. syyskuuta. Kilpailutapahtumat alkoivat Trap Concaverde -radalla tänään torstaina, jolloin ammuttiin naisten ja tyttöjen trapin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa. Viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit ovat vuorossa perjantaina.

Olosuhteet olivat parhaat mahdolliset: aurinkoinen päivä, lämpöasteita noin 27 eikä tuulta juuri lainkaan.

Naisten kilpailussa Satu Mäkelä-Nummela rikkoi 67 kiekkoa (22+22+23), joka oli paras suomalaistulos. Hän on 11. sijalla. Kilpailua johtaa Italian Fiammetta Rossi, joka ylitti ainoana kilpailijana 70 pisteen rajan (73). Kolme naista rikkoi 69 kiekkoa: Julia Saveleva (Venäjä), Maria Quintanal Zubizarreta (Espanja) ja Jessica Rossi (Italia).

Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) jatkaa kilpailua 18. sijalta tuloksellaan 65 (21+23+21). Mopsi Veromaan (Sibbo Skyttegille) tulos oli 61 (23+20+18), jolla hän on kilpailussa 29:ntena..

Kuten aiemminkin on kerrottu, Lonatossa on EM-mitalien lisäksi jaossa kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 – kaksi kussakin henkilökohtaisessa olympialajissa (miesten ja naisten skeet ja trap). Suomella on tähän mennessä saavutettuna kaksi maapaikkaa Tokioon: Lari Pesonen miesten skeetissä ja Satu Mäkelä-Nummela naisten trapissa.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote