HKV jäi ilman Topi Raitasta kolmanneksi

© Kuva: Getty Images

Sibbo-Vargarnan viestimiehistö päätti SM-kilpailut Ylivieskasssa 4×400 metrin mestaruuteen ja mielestään koko lailla täydellisellä suorituksella. Nelikko Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Edward Lindberg ja Anton Kunnas juoksivat voittoajaksi 3.15,68 ja olivat varsin ylivoimaisia.

– Kaikki onnistuivat loistavasti. Tehtiin ennen viestiä laskelma siitä, mikä meille olisi tällä joukkueella realistinen tulos ja päädyttiin tuollaiseen aikaan, viestin avannut Aalto sanoi.
Aalto oli joukkueessa 400 metrin hallitsevana Suomen mestarina tärkeä mies ja siksi Ylivieskassa tullut jalkavaiva nostatti joukkueen sisällä huolta.

– Lauantaina tuli toiseen jalkaan pienen pieni venähdys, mutta sain sen verryttelyllä ja hieronnalla kuntoon, Aalto kertoi.

Hopealle juoksi B-erän ajalla 3.16,69 voittanut Naantalin Löyly, jonka joukkueessa juoksivat Elias Tuominen, Aatu Koivisto, Christian Vänttinen ja Markus Teijula.
Kenttäurheilijat-58:n ja HIFK:n ankkurit Ville Lampinen ja Erik Back ratkaisivat pronssin kohtalon. Sen pakkasi laukkuihinsa KU-58 ajalla 3.16,82. HIFK oli neljäs ajalla 3,17.02. Lampinen ja Back juoksivat osuutensa 47,8 ja 47,6.

KU-58:n joukkueessa juoksivat myös Leo Uusimäki, Elias Jrad ja Tuomas Hyytiäinen. HIFK:n nelikossa pinkoivat Backin ohella Jevgeni Aleksandrov, Jaakko Lehtilä ja Anton Tallbacka.

Kaksi nopeinta osuusaikaa juoksivat toisella osuudella Jaakko Lehtilä 47,2 ja Lahden Ahkeran Lauri Eerola 47,5.

Ankkurien taisto huipensi naisten viestin

Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti naisten 4×400 metriä, joka oli JKU:n ja HIFK:n kaksintaistelu. Aino Pulkkinen ratkaisi voiton ankkuriosuudella, jonka hän juoksi 54,2:een. Hän nousi osuuden alussa HIFK:n Viivi Lehikoisen kantaan ja puristi lopussa ohi.

– Nyt kulki niin hyvin, että olisi kiva juosta vielä 400 metriä, mutta kausi oli nyt tässä, Pulkkinen sanoi,

Pulkkinen pääsi kevään jälkeen vasta syyskesällä jalkavaivan takia kilpailemaan, eikä ole juossut 400 metriä sitten kevään. Taisto Lehikoista vastaan Ylivieskan ankkuriosuudella meni täysin Pulkkisen suunnitelmien mukaan.

– Osasin odottaa, että pääsen matkan ensimmäisenä tai toisena. Päätin juosta heti Viivin peesiin ja sitten ohi. Lopussa näin Viivin varjon ja seurasin sitä koko ajan sivusilmällä, Pulkkinen kertaili.

JKU:n joukkueessa juoksivat myös Janette Niemi (58,2), Anniina Kortetmaa (54,4) ja Heini Ikonen (57,6). HIFK juoksi kokoonpanossa Nea Mattila, Lotta Kemppinen, Inka Pöyry ja Lehikoinen.

Viime vuoden mestari Veitsiluodon Kisaveikot oli kolmas joukkueella Mette Baas, Veera Pudas, Erika Utriainen ja Ida Ravaska. Kapula tuli maaliin ajassa 3.47,79.

Nopeimmat osuusajat mestarijoukkueen Pulkkisen ja Kortetmaan jälkeen juoksivat Pietarsaaren Drottin Jeanine Nygård (54,5), Keski-Uudenmaan Yleisurheilun ankkuri Eveliina Määttänen 55,0, Ravaska (55,1) ja HIFK:n 15-vuotias Inka Pöyry (55,3).

Siikaluoma kiri Ahkeralle mestaruuden

Lahden Ahkeran nelikko Janne Kanerva, Wilho Hautala, Hannu Granberg ja Martti Siikaluoma juoksi sunnuntaina 4×1500 metrin mestaruuden lauantaisen 4×800 metrin pronssin jatkeeksi ajalla 15.52,09.

Mestaruuden sinetöi Siikaluoman ankkuriosuus.

– Kun mietittiin juoksujärjestystä, lähdettiin siitä, että minä olen ankkurina. Samalla todettiin, että meillä on niin tasainen ryhmä, että on sama missä järjestyksessä muut juoksevat, Siikaluoma totesi.

Siikaluoma lähti ankkuriosuudelle kolmantena HKV:n Panu Jantusen ja Joensuun Katajan Jiri Karjalaisen jälkeen, mutta juoksi kaksikon heti kiinni. Mestaruuden hän ratkaisi pitkähköllä kirillä.

Karjalainen taisteli, mutta ei kyennyt haastamaan Siikaluomaa ja toi Katajan maaliin toisena ajalla 15.54,06. Mestaruutta puolustanut HKV oli nyt ilman Topi Raitasta kolmas ajalla 15.56,09.

– Sanoin muille, että jos voi toivoa, lähtisin mieluiten ankkuriosuudelle hieman muiden edellä tai hieman kärkeä perässä. Nyt pääsin saalistamaan muita takaa, Siikaluoma tuumi.

Wilho Hautalalle toinen SM-mitali Ylivieskasta maistui erityisen makealta. Häneltä todettiin heinäkuun alussa lantion takaosassa sijaitsevan ristiluun rasitusmurtuman esiaste, jonka kuntoutus piti hänet sivussa koko sydänkesän kilpailuista.

– Nyt olen pystynyt juoksemaan neljän viikon ajan. Tämä on minulle kuin toinen kauden alku, Hautala sanoi.

Viimevuotiselle 10000 metrin Suomen mestarille Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesaselle 4×1500 metrin avausosuus oli samalla ratakauden avaus. Hän oli kesän sivussa ratakilpailuista keväällä kantapäähän tulleen murtuman takia.

– Katse on nyt jo ensi kesässä ja EM-kilpailuissa. Lokakuussa käyn juoksemaan maantiekympin, muuten keskityn harjoittelemaan, Piesanen sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.