Haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat maanantaina Italian Lonatossa. Ohjelmassa oli trapin parikilpailu, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020. Lonatossa ei kuitenkaan jaettu olympiamaapaikkoja.

Suomen joukkueet olivat Suomi 1 (Eemil Pirttisalo – Satu Mäkelä-Nummela) ja Suomi 2 (Mirka Kyyrönen – Noora Antikainen). Mäkelä-Nummelan ja Antikaisen seura on Orimattilan Seudun Urheiluampujat, Kyyrösen Sibbo Skyttegille ja Pirttisalon Ruotsalon Metsästysyhdistys.

Suomi 1 rikkoi peruskilpailussa 139/150 kiekkoa. Pirttisalo teki mainion tuloksen 74 (25+25+24) ja Mäkelä-Nummela tuloksen 65 (24+21+20). Pirttisalo jäi trapin henkilökohtaisessa kilpailussa kauas kärjestä, mutta nyt hänen nimensä komeili parikisan tulosluettelon kärjessä!

Suomi 1 pääsi finaaliuusintaan saman tuloksen tehneiden Slovenian ja Italia 2:n kanssa. Eli kolme joukkuetta ja jaossa paikka pronssimitaliotteluun Italian ykkösjoukkuetta vastaan. Slovenia putosi uusinnassa ensimmäisenä, ja niin jäljellä olivat Italia 2 ja Suomi 1. Kun Italian Giovanni Pellielo osui ja Mäkelä-Nummela ei, päättyi Suomi 1:n tie uusintaan.

– Harmittaahan tuo tietysti, Pirttisalo sanoi heti uusinnan jälkeen.

– Oma tulos sen sijaan tuntuu hyvältä ja piristää mieltä. Nyt ammunta oli paljon rennompaa kuin peruskilpailussa, joka oli puristamista. Kävin eilen harjoittelemassa, ja nyt oli helpompi ampua. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen, sanoi Pirttisalo, jonka kausi päättyi EM-Lonatoon.

Suomi 2 jäi harmittavasti pisteen päähän finaaliuusinnasta tuloksellaan 138/150 ja sijoittui tasaisessa kilpailussa yhdeksänneksi. Suomen kanssa saman tuloksen ampuivat Venäjän joukkueet. Kyyrönen rikkoi 70 kiekkoa (24+24+22) ja Antikainen 68 (23+23+22).

– Nooran kanssa oli kiva ampua, vaikka lähelle se nyt jäi, Kyyrönen kuittasi Suomi 2:n tilanteen.

Mitaliotteluihin eteni peruskilpailun neljä parasta joukkuetta, jotka olivat Espanja 1 (143), Ranska 1 (142) ja Italia 1 (140) sekä uusinnan jälkeen tiensä mitaliotteluihin selvittänyt Italia 2 (139).

Mitaliotteluissa kukin ampuja ampui 25 kiekkoa eli yhteensä 50 kiekkoa per joukkue. Espanja 1 voitti kultamitaliottelussa Ranska 1:n 49-48. Himmein mitali meni Italia 1:lle, kun se voitti pronssimitaliottelussa Italia 2:n pistein 44-43.

Lonatossa ammutaan tiistaina kaksoistrapin kilpailut. Mukana on yksi suomalainen: Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) naisten ”tuplassa”. Sillä ei ole EM-arvoa osanottajamäärän takia, vaan se on GP-kilpailu. Keskiviikkona on skeetin harjoituspäivä.

Haulikkolajien EM-kilpailuihin osallistuu 401 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 44 maata. Suomen joukkueessa on kahdeksantoista urheiluampujaa. Heistä kymmenen kilpailee trapissa ja kahdeksan ensi viikolla skeetissä.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote