Lentopallon naisten hallitseva Suomen mestari LP Viesti avaa kautensa Mestaruusliigassa yhtä kovinta haastajaansa vastaan, kun Saloon matkustaa monilla avainpelaajilla vahvistunut LP Kangasala. Vierailijalle ottelu on jo kauden toinen sen voitettua avausottelussaan keskiviikkona LP Vampula 3-1.

LP Viestinkin kokoonpano on elänyt viime kauden jälkeen, ja se on haalinut kovia vahvistuksia. Yksi heistä on jo kaudet 2013-15 seuraa edustanut Viron maajoukkuepelaaja Anu Ennok (kuvassa numero 9). Ennok pelasi viime kauden Ranskassa ja sitä ennen kolme kautta Sveitsissä.

Ennok tiedostaa kovan alun haasteen.

– Meille jokainen peli on vaikea, koska kaikki voittavat voittaa mestarin ja heillä on etuna se, että he voivat pelata silloin vapaammin. Liiga on joka vuosi kovempi, joten meidän on pelattava omalla tasollamme, ottaa treeneistä hyvät asiat mukaan ja annettava perjantaina kaikki peliin. Odotan peliä suuresti, hän sanoo.

Viroa EM-kisoissa loppukesästä edustanut Ennok on lähtökohtaisesti toinen LP Viestin aloittavista yleispelaajista, mutta LP Viestin suhteellisen laaja materiaali pitää kilpailutilanteen kovana.

– Se on aina hyvä asia, että penkiltä voi tulla pelaajia. Jos menemme loppuun asti, niin pelejä saattaa tulla noin 50. Seitsemän pelaajaa ei voi kantaa koko vastuuta. Sisäinen kilpailu joukkueessa on hyvää. Meillä on nuoria ja lahjakkaita suomalaisia, jotka voivat olla avuksi. He myös puskevat meitä eteenpäin kentällä ja harjoituksissa. On positiivista, että leveyttä on.

Ennokin vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa.

– Tuon tunnetta peliin. Olen sen tyyppinen pelaaja. Olen hyvä puolustuspelaaja ja tykkään kaivaa palloja ylös. Se tuo tunnetta myös koko joukkueelle. Haluan pelata vapautuneesti. Olen jo pelannut tällä tasolla, joten mitään ei tarvitse jännittää. Haluan esiintyä hyvin ja pysyä terveenä koko kauden. Joukkueeseen haluttiin puolustava pelaaja, ja se on varmasti päätehtäväni.

Ennokin edellisestä Salon visiitistä on sen verran aikaa, että joukkueessa on jäljellä niistä ajoista enää passari Viktoriia Tuchashvili. Ukrainalainen on yhä 38-vuotiaana Suomen liigan passarieliittiä.

– Hän tykkää pelata keskeltä. Meillä on hyvät keskipelaajat ja hän käyttää heitä paljon. Se avaa peliä myös laitoihin. Hän on yksi parhaista passareista. Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran, hän oli kolmissa kymmenissä. Nyt hän on vanhempi, mutta haluaa yhä pelata. Nyt, kun hän on äiti, niin hän taitaa nauttia pelaamisesta yhä enemmän, kun saa näyttää pelaamistaan myös lapselleen. Hän tuo joukkueelle paljon, kertoo Ennok.

LP Viesti-LP Kangasala nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa perjantaina kello 18.15.