Oskari Kössi sijoittui kovatasoisessa miesten skeetissä 14:nneksi ja Timo Laitinen 23:nneksi, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat lauantaina Italian Lonatossa. Eetu Kallioinen oli 47:s.

Italian Lonatossa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa oli kolmanneksi viimeinen kilpailupäivä. Eilen ammuttiin miesten ja poikien skeetin viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaalit.

– Ei tämä kisa mennyt niin kuin sen olisi pitänyt mennä ja mitä täältä tultiin hakemaan. Minulle tuli kolme hölmöä pummia. Jos olisin ne ampunut, olisin ollut aika korkealla. Mutta se on jos ja jos, Kössi sanoi kilpailunsa jälkeen.Sibbo Skyttegilleä edustavat Oskari Kössi ja Timo Laitinen tekivät miesten skeetissä tuloksen 120, joka jäi erittäin kovatasoisessa kilpailussa kolme kiekkoa fnaaliuusinnasta. Kössin sarjat olivat 23+25+23+24+25 ja Laitisen 25+25+23+24+23. He sijoittuivat 14:nneksi ja 23:nneksi.

– Kilpailussa oli ihan järjetön tulostaso. Olisi Oskarinkin pitänyt aika paljon petrata, eikä yksittäistä kiekkoa voi nyt jossitella, hän jatkoi ja suuntaa seuraavaksi katseensa sotilaiden MM-kilpailuihin, jotka ovat lokakuussa Kiinassa.

Samaan Kiinan-osoitteeseen matkustaa myös Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), joka sijoittui nyt 47:nneksi tuloksellaan 116 (25+23+23+23+22). Hän oli erittäin pettynyt suoritukseensa:

– Kaiken piti olla kunnossa, mutta sitten tulee kauden huonoin tulos, hän harmitteli ja kehui olosuhteita skeetille ”täydellisiksi”.

Kössi ja Kallioinen tekivät elokuussa Lahdessa järjestetyssä maailmancupissa suomalaista ampumaurheilun historiaa: koskaan aikaisemmin miesten skeetin maailmancupin finaalissa ei ole ollut kahta suomalaista. Saldona oli lopulta neljäs ja viides sija, eivätkä heidän hyvät suorituksensa aivan riittäneet olympiamaapaikkaan Tokioon 2020.

Ranskan Emmanuel Petit sivusi peruskilpailussa maailmanennätystä täydellisellä tuloksellaan 125. Tshekin Jakub Tomecek ja Kreikan Nikolaos Mavrommatis rikkoivat 124 kiekkoa. Kuusi miestä teki tuloksen 123, jolla mentiin finaaliuusintaan. Jaossa oli kolme paikkaa finaaliin.

– Paransin entistä ennätystäni kolmella kiekolla, tyytyväinen Petit myhäili finaalin jälkeen.

Tomecek vei voiton miesten skeetin finaalissa. Hän kävi tiukan kamppailun voitosta Italian Tammaro Cassandron kanssa. Kun he päätyivät tasapisteisiin 56-56, oli vuorossa uusinta. Tomecek vei voiton lopulta voiton pistein 12-11.

– Päivä oli pitkä, mutta tasoni pysyi korkealla koko ajan. Toistin uusinnassa itselleni, että ammu jokainen kiekko ja odota kilpakumppanin virhettä, Tomecek kertoi.

Hän odottaa innolla Tokion olympialaisia ja toivoo menestyvän niissä paremmin kuin Lontoossa 2012. Rio de Janeiro 2016 jäi häneltä väliin.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote