Voimistelijat menestyivät upeasti Islannissa ja Portugalissa – ”Olen todella tyytyväinen”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuiden telinekohtaiset finaalit voimisteltiin eilen Islannissa. Lea Bernards (Espoon Telinetaiturit) nappasi ensimmäisestä edustuskisastaan jaettua pronssia puomilta yhdessä norjalaisen Juliane Tøssebron kanssa. Bernards teki upean sarjan, jolla hän voimisteli pisteet 11,700 jääden vain 0,100 pisteen päähän hopealle voimistelleesta Norjan Mari Kanterista.

– Finaalipäivä sujui minun osaltani tosi hyvin. Sain tehtyä ehjän puomisarjan, johon olen todella tyytyväinen. Olen iloinen, että suoritukseni riitti pronssille, iloitsi Bernards.

Hypyssä Enni Kettunen ja Lilian Langenskiöld (molemmat Suomen Taitovoimisteluklubi) sijoittuivat aivan peräkkäin. Kettusen pisteet 12,425 ja Langenskiöldin 12,400. Sijoitukset viides ja kuudes. Nojapuilla Kettunen teki ehjän sarjan, mutta vaikeus ei riittänyt mitalipaikoista taistelemiseen. Malla Montell (Oulun Pyrintö) nousi varasijalta permannon finaaliin ja loisti yhdellä finaalin siisteimmistä sarjoista. Montell voimisteli permannolta pisteet 11,700 ja sijoittui kuudenneksi.

– Kaikilla telineillä mahtui isoja virheitä, jonka takia pisteet jäivät alhaisiksi ja mitalisijat kauas. Oli kuitenkin kivaa kisata kaikilla neljällä telineellä finaalissa. Vaikka olihan se myös vähän rankkaa kisattuani eilenkin neliottelun, summasi Kettunen hymyillen.

Toinen finaalipäivä telinevoimistelun Challenge Cupissa Portugalissa on voimisteltu päätökseen. Eilen permannolla pronssille yltänyt Patrick Palmroth (Tampereen Sisu) voimisteli tänään hypyssä viidennelle sijalle. Ensimmäinen hyppy sujui varmasti, mutta toisen hypyn alastulossa Palmroth joutui ottamaan suuret korjausaskeleet, joten sijoitus jäi tavoitteesta.

– Finaalissa tein varmat ja helpot hypyt. Ensimmäinen hyppy paikkaan ilman askelia ja toisessa isot askeleet, joten sijoitus jäi huonoksi. Tärkeintä, että paikat pysyi ehjänä, summasi Palmroth.

Nojapuufinaalissa Eeli Mikkola (Tampereen Sisu) suoritti sarjansa varmuudella läpi. Mikkolan sarja oli finaalin puhtain ja E-pisteet olivat korkeat 8,850. Mutta D-pisteet (vaikeuspisteet) eivät ole vielä tarpeeksi suuret, että aivan kärkikamppailuun pääsisi mukaan. Mikkolan sijoitus tänään seitsemäs.

– Tänään finaalissa sarja meni nappiin. Vaikeus ei kuitenkaan riittänyt kovatasoisessa finaalissa ja sijoituin seitsemänneksi. Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen suoritukseeni, totesi Mikkola.

Miesten kisakausi jatkuu torstaina, kun Vierumäellä harjoituskisan merkeissä valitaan lopullinen MM-joukkue lokakuussa Stuttgartissa käytäviin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Nitta Nieminen (Tampereen Voimistelijat) teki Portugalissa ehjän puomisarjan sijoittuen sillä finaalissa kuudenneksi.

– Kisa meni tänään mielestäni hyvin. Sain tehtyä sarjan läpi, niin kuin olin ajatellutkin, summasi Nieminen kisan jälkeen.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS