Dicken ja HIFK mittelivät Stadin herruudesta keskiviikon SM-Liigakierroksella. Ottelusta oli odotettavissa tasaista vääntöä, ja sellainen ottelusta muodostuikin ensimmäisen 45 minuutin ajan.

Ottelu eteni lähes tasatahtiin ensimmäisen jakson ensimmäiset 25 minuuttia, lauttasaarelaiset pääsivät hieman karkuun ja tauolle mentiin 16-13 kotijohdossa. Tuomas Laitinen oli hyvällä pelipäällä torjuen monta lähes varmaa maalia, ja antoi samalla usean vapauttavan syötön Joacim Bromanille sekä Gusten Montoselle.

Toinen jakso alkoi hienokseltaan IFK:n komennossa, ja kamraatit kuroivatkin nopeasti eron umpeen. Tasatahtia edettiin noin 45 minuutin kohdalle, jolloin alkoi Ian Martin -show. Kahdeksan minuutin jaksoon Martin onnistui itse neljästi maalinteossa, ja syöttöjä kertyi vähintään yhtä monta, joista Tadas Stankevicius ja Gusten Montonen kiittivät. IFK ei enää pysynyt perässä, vaan nöyrtyi lopulta kymmenellä maalilla lukemin 31-21.

Ottelun hahmoksi valittiin täysin ansaitusti Ian Martin, joka pelasi uransa ensimmäisen Stadin Derbyn. Patrik Roslander palkittiin kahdella tähdellä toisen puoliajan mahtipelin ansiosta. Niclas Ahlgren valittiin yhden tähden arvoiseksi viidellä maalillaan.

Dicken jatkaa näin ollen puhtaalla pelillä SM-Liigassa, kun HIFK:lla on hieman tahmeampaa, kolmesta ottelusta saldona yksi voitto. Joukkueet pelaavat viikonloppuna EHF Challenge Cupia, IFK pelaa kotiottelunsa Riihimäki Areenassa, jossa se isännöin Itävaltalaista Bregenziä. Dicken taas matkaa Edinboughiin jossa se pelaa molemmat osa-ottelut Skotlannin mestaria HC Livingstonia vastaan. Seuraavan SM-Liigaottelun Dicken pelaa ensi viikon lauantaina 12.10 BK-46:tta vastaan, joka keskiviikon kierroksella haki makean vierasvoiton Riihimäen Cocksilta.

Björn Monnbergin kommentti:
Aikamoista vuoristorataa meiltä 45 minuuttia, ja hyvää peliä viimeinen vartti, se riitti tänään.