Dohan MM-kisat 2019: Yleisurheilu

Miesten moukari: Puolan jäsentenväliset

Dohan MM-kisat
Moukari
Tiistai 01.10. klo 16:35

Dohan MM-kisat jatkuvat soraäänien säestämänä eteenpäin. Valitettavasti maan ohuttakin ohuempi urheilukulttuuri on näyttänyt kelmeät kasvonsa myös televisiokuvien välityksellä: kisoissa on yleisöä tuskin nimeksi. Tästä nähdään, että pelkällä rahalla ei voi ostaa kaikkea. En nyt pureudu muihin Dohan ongelmiin, mutta kyllä tätä hommaa pitäisi yleisölle tehdä ja viedä urheilu sinne, minne ihmisetkin kokoontuvat.

Joka tapauksessa urheilijat yrittävät Dohan oloissa parhaansa ja tiistain mielenkiintoisin nosto tulee moukarinheitosta. Hyvällä syyllä voisi todeta, että kullan suhteen kyseessä ovat Puolan jäsentenväliset: Puolasta nimittäin tulevat lajin kaksi ylivoimaista voittajasuosikkia, Pawel Fajdek ja Wojcieh Nowicki.

Fajdek on vienyt MM-kisoissa moukarikultaa kolmissa edellisissä kisoissa ja yrittää samaa temppua myös Dohassa. Tänä vuonna Fajdek on ranking-kakkosena 80,88 metrin tuloksella. Edellä on vain ykköshaastaja Nowicki 81,74 metrin kiskaisulla. Muita 80 metrin rikkojia ei tänä vuonna ole ilmaantunut.

Aikojen saatossa puolalaiset ovat kohdanneet päräyttävät 87 kertaa, joista Fajdek on ollut parempi 74 kohtaamisessa. Puntit ovat viime aikoina tasoittuneet ja Nowickia ei voi enää laskea ainakaan kovin selkeäksi altavastaajaksi. Nowicki ei ole tosin heinäkuisen kauden kärkiheittonsa jälkeen rikkonut kertaakaan 80 metrin rajaa, kun taas Fajdek on onnistunut siinä useampaan kertaan. Viimeisessä Dohaa edeltäneessä kohtaamisessa Nowicki oli kuitenkin parempi tuloksella 79,55m.

Pidän Fajdekia aivan marginaalisena suosikkina Nowickia vastaan. Muiden mahdollisuudet voittoon asti eivät ole kovin suuret. Vetosuositus on Wojcieh Nowicki voittaa kertoimella 2,50.

Nordicbet tarjoaa peräti 170€ arvoisen tervetulopaketin. Alkuun saat 100 euroa bonusta. Sen jälkeen vielä 50% tervetulobonuksen ja kaupan päälle 20 euron ilmaisvedon.

Lunasta Nordicbetin tervetulopaketti näin:

  1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
  2. Tee talletus.
  3. Saat esimerkiksi 100 euron talletuksella 200€ pelirahaa ja lisäedut myöhemmin.