Norjalainen Ingebrigtsenin veljessarja haastoi miesten 5000 metrillä etiopialaiset, mutta joutui pettymään: Berliinin EM-kilpailuissa 1500 ja 5000 metriä voittanut Jakob Ingebrigtsen, 19, heittäytyi maaliin viidentenä ennätyksensä tuntumaan yltävällä ajalla 13.02,93.

Flip Ingebrigtsen vauhditti kilpailua tovin ennen viimeistä kierrosta, mutta keskeytti 500 metriä ennen maalia vatsakrampin takia. Henrik Ingebrigtsen jäi kärjen vauhdista jo alkumatkasta ja oli 13:s ajalla 13.36,25.

Jakob johti kilpailua vielä loppusuoran alussa, mutta hiipui rajusti, kun Etiopian Muktar Edris kiri toiseen perättäiseen mestaruuteen huippuajalla 12.58,85 juostuaan päätöskierroksen 55,6:een ja viimeisen kilometrin alle 2.25:een.

– Afrikkalaisjuoksijat pitävät alussa vauhtia. Yritettiin juosta ero maltilla kiinni ja haettiin paikkaa kärkeen viimeisille kierroksille. Minä jäin sivuun ennen viimeistä kierrosta. Jakob jäi taistelemaan, mutta juoksi ehkä turhan lujaa takasuoralla, Filip kertaili Ingebrigtsenien taktiikkaa.

Selemon Barega sinetöi Etiopian kaksoisvoiton ajalla 12.59,70. Kanadan Mohammed Ahmed oli kolmas (13.01,11) ja Etiopian Telahun Haile Bekele neljäs (13.02,29).